Domaće đubrivo možete da napravite od dva sastojka koja imate u kuhinji. To su kafa i cimet. Ova kombinacija pruža biljkama neophodne hranljive materije, podstičući njihov rast. Kafa sadrži azot koji je ključan za bujan rast, dok cimet deluje kao zaštita od buđi i štetočina. Kafa takođe blago zakiseljava zemljište, što pogoduje biljkama koje vole kiselo tlo, kao što su paprati, fikusi, ruže i orhideje. Cimet, s druge strane, štiti biljke od gljivičnih oboljenja i štetočina.
Kako napraviti prirodno đubrivo za cveće
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Potrebno je:
1 litar vode
200 ml nezaslađene kafe (možete koristiti talog od kafe)
1 kašika mlevenog cimeta
Priprema:
Pomešajte ove sastojke, ostavite da odstoje 3 sata, zatim procedite i sipajte u posudu za zalivanje ili prskalicu. Đubrivo se može koristiti za zalivanje – sipajte oko korena biljke, jednom ili dva puta mesečno. Ili prskajte listove biljaka, što je posebno korisno za orhideje, paprati i monstere.
Za koje biljke je namenjeno?
Ovo đubrivo je idealno za biljke koje vole kiselo tlo, poput sobnih biljaka (monstera, fikus, dracaena), cvetova (ruže, hortenzije, begonije), orhideja, začinskog bilja (bosiljak, menta) i baštenskih biljaka (paradajz, paprika). Međutim, izbegavajte ga za kaktuse, sukulente, lavandu, ruzmarin i biljke koje vole suvo tlo, jer im ovaj tip đubriva može štetiti.
Video: