Zovu ga crnim zlatom za cveće, jer buja kao ludo! Napravite prirodno đubrivo od 2 sastojka iz kuhinje

Vesti 20.03.2025 17:50 0

Ako vaše biljke ne uspevaju brzo koliko želite, postoji prirodno rešenje za njihovo oživljavanje.

cveće

Shutterstock

Domaće đubrivo možete da napravite od dva sastojka koja imate u kuhinji. To su kafa i cimet. Ova kombinacija pruža biljkama neophodne hranljive materije, podstičući njihov rast. Kafa sadrži azot koji je ključan za bujan rast, dok cimet deluje kao zaštita od buđi i štetočina. Kafa takođe blago zakiseljava zemljište, što pogoduje biljkama koje vole kiselo tlo, kao što su paprati, fikusi, ruže i orhideje. Cimet, s druge strane, štiti biljke od gljivičnih oboljenja i štetočina.

Kako napraviti prirodno đubrivo za cveće

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Potrebno je:

1 litar vode

200 ml nezaslađene kafe (možete koristiti talog od kafe)

1 kašika mlevenog cimeta

Priprema:

Pomešajte ove sastojke, ostavite da odstoje 3 sata, zatim procedite i sipajte u posudu za zalivanje ili prskalicu. Đubrivo se može koristiti za zalivanje – sipajte oko korena biljke, jednom ili dva puta mesečno. Ili prskajte listove biljaka, što je posebno korisno za orhideje, paprati i monstere.

Za koje biljke je namenjeno?

Ovo đubrivo je idealno za biljke koje vole kiselo tlo, poput sobnih biljaka (monstera, fikus, dracaena), cvetova (ruže, hortenzije, begonije), orhideja, začinskog bilja (bosiljak, menta) i baštenskih biljaka (paradajz, paprika). Međutim, izbegavajte ga za kaktuse, sukulente, lavandu, ruzmarin i biljke koje vole suvo tlo, jer im ovaj tip đubriva može štetiti.

Video:

 

 

Komentari (0)