Domaće đubrivo možete da napravite od dva sastojka koja imate u kuhinji. To su kafa i cimet. Ova kombinacija pruža biljkama neophodne hranljive materije, podstičući njihov rast. Kafa sadrži azot koji je ključan za bujan rast, dok cimet deluje kao zaštita od buđi i štetočina. Kafa takođe blago zakiseljava zemljište, što pogoduje biljkama koje vole kiselo tlo, kao što su paprati, fikusi, ruže i orhideje. Cimet, s druge strane, štiti biljke od gljivičnih oboljenja i štetočina.
Kako napraviti prirodno đubrivo za cveće
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Potrebno je:
1 litar vode
200 ml nezaslađene kafe (možete koristiti talog od kafe)
1 kašika mlevenog cimeta
Priprema:
Pomešajte ove sastojke, ostavite da odstoje 3 sata, zatim procedite i sipajte u posudu za zalivanje ili prskalicu. Đubrivo se može koristiti za zalivanje – sipajte oko korena biljke, jednom ili dva puta mesečno. Ili prskajte listove biljaka, što je posebno korisno za orhideje, paprati i monstere.
Za koje biljke je namenjeno?
Ovo đubrivo je idealno za biljke koje vole kiselo tlo, poput sobnih biljaka (monstera, fikus, dracaena), cvetova (ruže, hortenzije, begonije), orhideja, začinskog bilja (bosiljak, menta) i baštenskih biljaka (paradajz, paprika). Međutim, izbegavajte ga za kaktuse, sukulente, lavandu, ruzmarin i biljke koje vole suvo tlo, jer im ovaj tip đubriva može štetiti.
Video: