Ako pripremate ručak za više ljudi i želite ih impresionirati nečim sočnim i punim ukusa, teletina iz rerne je pun pogodak.
Nežna, mekana i savršeno zapečena, ovo je meso koje uvek izgleda i miriše neverovatno. Naravno, to ne znači da ga ne možete pripremiti i za opušteni subotnji ručak – ovo je jedno od onih jela s kojima nikad ne možete pogrešiti, bilo da kuvate za porodicu ili želite počastiti goste pravom gozbom.
Sastojci:
- 1 kg telećeg buta
- veći luk
- veći beli luk
- so, biber, vegeta
- 2 dcl belog vina
- maslinovo ulje
- ruzmarin, peršun
Priprema:
Teleći but začinite sa začinima i polijte maslinovim uljem i 1 dcl vina. Dodajte luk i beli luk. Ostavite tako da se marinira barem tri-četiri sata.

Shutterstock
Kada dođe vreme pečenja, rernu zagrejte na 180 stepeni i meso stavite u tepsiju.
Marinadu izlijte preko njega i dodajte još 1dcl vina, peršun i ruzmarin.
Pecite minimalno sat i po, zavisno od veličine telećeg buta. Važno je da svakih 20 do 30 minuta okrenete teletinu da sa svim strana dobije jednu boju.
Video: