Najukusnija teletina iz rerne: Iznutra mekana i sočna, a spolja rumena i hrskava, sa ovim receptom nema greške!

Tatjana Badarević Vesti 08.03.2025 12:54 0

Pečena teletina pripremljena u rerni na ovaj način će iznutra biti mekana i sočna, a spolja lepa i hrskava.

teletina

Shutterstock

Ako pripremate ručak za više ljudi i želite ih impresionirati nečim sočnim i punim ukusa, teletina iz rerne je pun pogodak.

Nežna, mekana i savršeno zapečena, ovo je meso koje uvek izgleda i miriše neverovatno. Naravno, to ne znači da ga ne možete pripremiti i za opušteni subotnji ručak – ovo je jedno od onih jela s kojima nikad ne možete pogrešiti, bilo da kuvate za porodicu ili želite počastiti goste pravom gozbom. 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Sastojci:

  • 1 kg telećeg buta 
  • veći luk 
  • veći beli luk
  • so, biber, vegeta 
  • 2 dcl belog vina 
  • maslinovo ulje 
  • ruzmarin, peršun

Priprema:

Teleći but začinite sa začinima i polijte maslinovim uljem i 1 dcl vina. Dodajte luk i beli luk. Ostavite tako da se marinira barem tri-četiri sata.

teletina

Shutterstock

 

 

Kada dođe vreme pečenja, rernu zagrejte na 180 stepeni i meso stavite u tepsiju.

Marinadu izlijte preko njega i dodajte još 1dcl vina, peršun i ruzmarin.

Pecite minimalno sat i po, zavisno od veličine telećeg buta. Važno je da svakih 20 do 30 minuta okrenete teletinu da sa svim strana dobije jednu boju.

Video:

 

 

 

Komentari (0)