Najukusnija teletina iz rerne: Iznutra mekana i sočna, a spolja rumena i hrskava, sa ovim receptom nema greške!

Tatjana Badarević Vesti 08.03.2025 12:54 0

Pečena teletina pripremljena u rerni na ovaj način će iznutra biti mekana i sočna, a spolja lepa i hrskava.

teletina

Shutterstock

Ako pripremate ručak za više ljudi i želite ih impresionirati nečim sočnim i punim ukusa, teletina iz rerne je pun pogodak.

Nežna, mekana i savršeno zapečena, ovo je meso koje uvek izgleda i miriše neverovatno. Naravno, to ne znači da ga ne možete pripremiti i za opušteni subotnji ručak – ovo je jedno od onih jela s kojima nikad ne možete pogrešiti, bilo da kuvate za porodicu ili želite počastiti goste pravom gozbom. 

Sastojci:

  • 1 kg telećeg buta 
  • veći luk 
  • veći beli luk
  • so, biber, vegeta 
  • 2 dcl belog vina 
  • maslinovo ulje 
  • ruzmarin, peršun

Priprema:

Teleći but začinite sa začinima i polijte maslinovim uljem i 1 dcl vina. Dodajte luk i beli luk. Ostavite tako da se marinira barem tri-četiri sata.

teletina

Shutterstock

 

 

Kada dođe vreme pečenja, rernu zagrejte na 180 stepeni i meso stavite u tepsiju.

Marinadu izlijte preko njega i dodajte još 1dcl vina, peršun i ruzmarin.

Pecite minimalno sat i po, zavisno od veličine telećeg buta. Važno je da svakih 20 do 30 minuta okrenete teletinu da sa svim strana dobije jednu boju.

Video:

 

 

 

Komentari (0)