Ako pripremate ručak za više ljudi i želite ih impresionirati nečim sočnim i punim ukusa, teletina iz rerne je pun pogodak.
Nežna, mekana i savršeno zapečena, ovo je meso koje uvek izgleda i miriše neverovatno. Naravno, to ne znači da ga ne možete pripremiti i za opušteni subotnji ručak – ovo je jedno od onih jela s kojima nikad ne možete pogrešiti, bilo da kuvate za porodicu ili želite počastiti goste pravom gozbom.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Sastojci:
- 1 kg telećeg buta
- veći luk
- veći beli luk
- so, biber, vegeta
- 2 dcl belog vina
- maslinovo ulje
- ruzmarin, peršun
Priprema:
Teleći but začinite sa začinima i polijte maslinovim uljem i 1 dcl vina. Dodajte luk i beli luk. Ostavite tako da se marinira barem tri-četiri sata.

Shutterstock
Kada dođe vreme pečenja, rernu zagrejte na 180 stepeni i meso stavite u tepsiju.
Marinadu izlijte preko njega i dodajte još 1dcl vina, peršun i ruzmarin.
Pecite minimalno sat i po, zavisno od veličine telećeg buta. Važno je da svakih 20 do 30 minuta okrenete teletinu da sa svim strana dobije jednu boju.
Video: