Evo zašto je LEKARI preporučuju: Supa od GOVEĐE kosti, stari dobri recept kom slabo ko može odoleti

Lana Vidović Vesti 23.12.2021 17:40 0

Nedostatak kalcijuma lako je izmeriti testom iz krvi, ali je ovaj mineral mnogo teže nadomestiti hranom. Zato je važno da znate kako to da uradite i sprečite mnoge procese koji nastaju kada ga nema dovoljno

Evo zašto je LEKARI preporučuju: Supa od GOVEĐE kosti, stari dobri recept kom slabo ko može odoleti

Shutterstock

 

Kalcijum je jedan od najvažnijih minerala u organizmu. Kad ga nemamo dovoljno, počinju degenerativni procesi koji izazivaju mnoga oboljenja, kaže prof. dr Staniša Stojiljković, šef Katedre za ekološko inženjerstvo Tehnološkog fakulteta u Leskovcu i autor knjige „Ono što još nismo pitali profesora“.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

– Artritis, hipertenzija, oboljenja srca, nesanica, kamen u bubregu i žuči, ekcem, alergije, astma, loša probava, glavobolje, bol u leđima, osteoporoza, povlačenje desni, povećan nivo holesterola i još 130 oboljenja nastaju kao posledica nedostatka kalcijuma – ističe dr Stojiljković.

Ova supa je zdrava, niskokalorična i uvodi kalcijum u vašu ishranu

Kalcijum se može nadoknaditi ishranom, a dr Slavica Stefanović, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije i kvantne medicine, preporučuje svima koji imaju nedostatak kalcijuma u organizmu da svakog dana pojedu tanjir supe koja se priprema na sledeći način:

Potrebno je

pola čaše sirćeta ili sok od jednog limuna, 900–1.350 g pilećih ili ćurećih leđa ili goveđe kosti, ¾ čaše sitne testenine (od prosa, heljde, ječama ili integralnog pirinča), 2 lagano umućena belanca (ako vam ne smetaju jaja), 2 kašike peršuna ili celera

Priprema

U četiri litra vode dodajte najmanje pola čaše sirćeta, ubacite kosti i kuvajte u otvorenoj posudi oko dva sata. Procedite supu i skinite svu mast. Odvojite meso od kostiju, pa u supu vratite meso i dodajte testeninu ili žitarice. Pustite neka supa provri i kuvajte još 10 minuta. Skinite je sa vatre i u nju odmah dodajte belance neprekidno mešajući. Ubacite peršun ili celer i supa

Komentari (0)
Loading