Neće se stvrdnuti ni posle 5 dana? Evo kako da testo ostane mekano i sočno duže vreme

Nedeljko Tišanović Vesti 06.03.2025 16:21 0

Ispobajte i javite nam utiske!

testo

Shutterstock

Da bi testo ostalo mekano i sveže nekoliko dana, pekari koriste jednostavan trik – u brašno dodaju kukuruzni skrob (gustin) i griz.

Na svaki kilogram brašna ide puna kašika skroba i ravna kašičica griza.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Skrob čini testo lakšim i prozračnijim, dok griz pomaže da se ukloni višak vlage, sprečavajući da se pecivo brzo stvrdne.

Ova metoda je proverena i funkcioniše za sve vrste testa sa kvascem, poput kiflica, pereca i štapića.

Bonus video:

BIL KLINTON I MONIKA LEVINSKI Tajni razgovori, mrlje na haljini i šokantno priznanje! #najzena #zena #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #bilclinton #monicalewinsky ♬ original sound - Najzena.rs Watch on TikTok

 

Komentari (0)