Jeli ste ih samo uz SARAJEVSKE ĆEVAPE: Ove lepinje svi OVOŽAVAJU, mekane kao pamuk, a prave se prejednostavno

Lana Vidović Vesti 23.12.2021 11:45 0

Možete ih kombinovati uz raznovrsnu hranu, a svi će ih obožavati

Jeli ste ih samo uz SARAJEVSKE ĆEVAPE: Ove lepinje svi OVOŽAVAJU, mekane kao pamuk, a prave se prejednostavno

Printscreen/Youtube

 

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

  • 900 grama brašna
  • 300 gr ml toplog mleka (može i biljno)
  • 300 ml tople vode
  • 20 grama soli
  • 20 grama svežeg kvasca ili 10 grama suvog kvasca
  • maslinovo ulje i peršun za preliv

Priprema:

Brašno stavite u posudu, dodajte so, a potom i sveži kvasac te ga dobro razmrvite.

Dolijte mleko i vodu, zamesite mekano testo, poklopite i ostavite da se diže.

Kada se testo diglo, prebacite ga na pobrašnjenu površinu, oblikujte i razdijelite na 8 delova.

Oblikujte kugle, a zatim ih razvaljajte u oblik tortilje.

Pecite svaku u tavi s jedne i druge strane dok ne nadođe i ne dobije zlaćanu boju.

Kad je pečen premažite maslinovim uljem s peršinom.

Možete ga koristiti ga kao "wrap" za omiljene nadev.

Uživajte.

Komentari (0)