Sastojci:
- 900 grama brašna
- 300 gr ml toplog mleka (može i biljno)
- 300 ml tople vode
- 20 grama soli
- 20 grama svežeg kvasca ili 10 grama suvog kvasca
- maslinovo ulje i peršun za preliv
Priprema:
Brašno stavite u posudu, dodajte so, a potom i sveži kvasac te ga dobro razmrvite.
Dolijte mleko i vodu, zamesite mekano testo, poklopite i ostavite da se diže.
Kada se testo diglo, prebacite ga na pobrašnjenu površinu, oblikujte i razdijelite na 8 delova.
Oblikujte kugle, a zatim ih razvaljajte u oblik tortilje.
Pecite svaku u tavi s jedne i druge strane dok ne nadođe i ne dobije zlaćanu boju.
Kad je pečen premažite maslinovim uljem s peršinom.
Možete ga koristiti ga kao "wrap" za omiljene nadev.
Uživajte.