Količina kvasca za testo zavisi od toga da li koristite suvi ili sveži kvasac, ali i od količine brašna koju ćete koristiti.
Ako imate dobar recept, sve što treba da uradite jeste da pratite količinu sastojaka.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Morate ih dodavati tačno kako je navedeno u receptu, ali i da budu na sobnoj temperaturi, osim onih koji treba da budu topli.
Postoje dva sastojka koja će svakako pomoći da vaše testo uvek ispadne savršeno, a to su jogurt i sirće. Jogurt će pomoći da proizvodi od testa budu mekani, a sirće će pomoći da testo brže nadođe.
Na 1 kg brašna dodajte celu kocku kvasca (tj. 42 g), koji je potrebno da razmutite u toploj vodi ili mleku. Dodajte šećer i ostavite da se aktivira oko 10 minuta.
Ako nemate sveži kvasac, možete koristiti suvi, a u tom slučaju na 1 kg brašna ide oko 20 g suvog kvasca ili 2 kesice.