Mada deluje da ih je lako napraviti, mnogima palačinke ne budu najbolje kada ih ispeku – ili su žilave, ili debele, gnjecave... Zato vam otkrivamo trikove koje koriste profesionalni kuvari. Pomoću njih će vam palačinke biti savršene.
Primenite ova pravila i napravićete fantastične palačinke:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
1. PRAVILO
Bilo da pravite palačinke po receptu ili iz glave, od ukupne količine brašna koju ste pripremili za palačinke oduzmite dve kašike i umesto njih dodajte dve kašike skrobnog brašna (gustina).
2. PRAVILO
Pre nego što umešate u brašno u sve ostale sastojke obavezno ga prosejte kroz sito.

Shutterstock
3. PRAVILO
Upotrebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte preterati, biće dovoljno i pola kašičice.
4. PRAVILO
Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosejte zajedno sa brašnom pre nego što dodate ostale sastojke.
5. PRAVILO
U smesu za palačinke narendajte koru limuna, pomorandže ili mandarine, daće im poseban ukus i miris!
Video: