Mada deluje da ih je lako napraviti, mnogima palačinke ne budu najbolje kada ih ispeku – ili su žilave, ili debele, gnjecave... Zato vam otkrivamo trikove koje koriste profesionalni kuvari. Pomoću njih će vam palačinke biti savršene.
Primenite ova pravila i napravićete fantastične palačinke:
1. PRAVILO
Bilo da pravite palačinke po receptu ili iz glave, od ukupne količine brašna koju ste pripremili za palačinke oduzmite dve kašike i umesto njih dodajte dve kašike skrobnog brašna (gustina).
2. PRAVILO
Pre nego što umešate u brašno u sve ostale sastojke obavezno ga prosejte kroz sito.

Shutterstock
3. PRAVILO
Upotrebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte preterati, biće dovoljno i pola kašičice.
4. PRAVILO
Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosejte zajedno sa brašnom pre nego što dodate ostale sastojke.
5. PRAVILO
U smesu za palačinke narendajte koru limuna, pomorandže ili mandarine, daće im poseban ukus i miris!
Video:
Možda vas zanima…
