Ručak za 20 minuta: Sledite ova UPUTSTVA i spremićete najbolju pileću džigericu, koju će ukućani OBOŽAVATI!

Željka Tucović Vesti 21.12.2021 15:41 0

Neki je obožavaju, drugi izbegavaju, a ona je svakako dobro oružje u borbi protiv anemije. Recept za pripremu najukusnije pileće džigerice je potpuno jednostavan

Ručak za 20 minuta: Sledite ova UPUTSTVA i spremićete  najbolju pileću džigericu, koju će ukućani OBOŽAVATI!

Shutterstock

POTREBNI SASTOJCI:

  • pileća džigerica - 500 g
  • so
  • biber
  • crni luk, tri glavice
  • brašno
  • suvi začin
  • ulje - za prženje

PRIPREMA:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Džigericu očistite i pažljivo operite pod tekućom vodom. Posolite i dodajte malo bibera, a zatim uvaljajte u brašno i suvi začin. Ulje zagrejte na jačoj temperaturi, ali pazite da džigericu pržite na srednjoj, kako ne bi dobila šmek koji želite da izbegnete. Dodajte luk nakon deset minuta, isečen na rebarca, poklopite i pržite još sedam minuta. Pri kraju prženja, sklonite poklopac i pojačajte vatru na kratko.

PRIJATNO!

 

Komentari (0)