Sastojci:
4 tikvice
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
60 g mocarele
230 g rikote
mediteranska mešavina začina
paradajz sos
maslinovo ulje
3 karanfilića belog luka
mirođija
peršun
sol
biber
Postupak:
Tikvicu isecite na kriške i poređajte ih na pleh obložen maslinovim uljem. Premažite ih uljem, posolite i pospite mešavinom mediteranskih začina. Zatim ih pecite 20 minuta na 200 stepeni i ostavite da se potpuno ohlade.
U međuvremenu pomešajte parmezan, mocarelu, rikotu, so, biber, dve kašike maslinovog ulja, zgnječeni beli luk, mirođiju i peršun.
Započnite slaganjem sastojaka u vatrostalnu posudu koju ste prethodno odmazali uljem i sosom od paradajza. Složite red tikvica, red sira, red sosa od paradajza, pa pa opet tikvice ... Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Stavite narendanu mocarelu na vrh i pecite 25 minuta na 200 stepeni.