Sastojci:
4 tikvice
60 g mocarele
230 g rikote
mediteranska mešavina začina
paradajz sos
maslinovo ulje
3 karanfilića belog luka
mirođija
peršun
sol
biber
Postupak:
Tikvicu isecite na kriške i poređajte ih na pleh obložen maslinovim uljem. Premažite ih uljem, posolite i pospite mešavinom mediteranskih začina. Zatim ih pecite 20 minuta na 200 stepeni i ostavite da se potpuno ohlade.
U međuvremenu pomešajte parmezan, mocarelu, rikotu, so, biber, dve kašike maslinovog ulja, zgnječeni beli luk, mirođiju i peršun.
Započnite slaganjem sastojaka u vatrostalnu posudu koju ste prethodno odmazali uljem i sosom od paradajza. Složite red tikvica, red sira, red sosa od paradajza, pa pa opet tikvice ... Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Stavite narendanu mocarelu na vrh i pecite 25 minuta na 200 stepeni.