LAZANJE SA CAKOM: Umesto kora idu TIKVICE, umesto mesa OVO, a mi vam garantujemo da ništa ukusnije skoro niste probali

Izvor: Atma.hr Vesti 02.08.2021 16:40 0

Ovo prefino jelo je lako probavljivo pa je savršena hrana za ove vruće ljetne dane. Umjesto tjestenine idu tikvice izrezane na ploške, a umjesto mesa se stavlja nekoliko vrsta sira

LAZANJE SA CAKOM: Umesto kora idu TIKVICE, umesto mesa OVO, a mi vam garantujemo da ništa ukusnije skoro niste probali

Shutterstock

Sastojci:

4 tikvice

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

40 g parmezana
60 g mocarele
230 g rikote
mediteranska mešavina začina
paradajz sos
maslinovo ulje
3 karanfilića belog luka
mirođija
peršun
sol
biber

Postupak:

Tikvicu isecite na kriške i poređajte ih na pleh obložen maslinovim uljem. Premažite ih uljem, posolite i pospite mešavinom mediteranskih začina. Zatim ih pecite 20 minuta na 200 stepeni i ostavite da se potpuno ohlade.

U međuvremenu pomešajte parmezan, mocarelu, rikotu, so, biber, dve kašike maslinovog ulja, zgnječeni beli luk, mirođiju i peršun.

Započnite slaganjem sastojaka u vatrostalnu posudu koju ste prethodno odmazali uljem i sosom od paradajza. Složite red tikvica, red sira, red sosa od paradajza, pa pa opet tikvice ... Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Stavite narendanu mocarelu na vrh i pecite 25 minuta na 200 stepeni.

Komentari (0)