Ne bacajte stari hleb: Evo kako da mu vratite svežinu, biće kao da je tek ispečen!

Vesna Vukadinović Vesti 12.01.2025 12:56 0

Svež hleb se osuši u proseku za jedan dan, ali postoji način da mu vratite svežinu.

hleb

Shutterstock

Kada imate hleb u kući, ali je star, i ne ide vam se u prodavnicu ili jednostavno ne želite da ga bacite, ne morate uvek da pravite prženice. Da biste iskoristili bajat hleb, otkrivamo vam trik koji će učiniti da bude opet svež, kao da ste ga upravo ispekli!

Kako vratiti svežinu hlebu

Postupak je jednostavan i traje samo nekoliko minuta. Tvrdu veknu hleba ili polovinu vekne nakvasite tako što ćete hleb staviti u činiju u koju ste sipali vodu. Dobro ga natopite vodom. Nije bitno da li je topla ili hladna. Zatim hleb stavite u pleh, pa u rernu koja je zagrejana na 150 stepeni. Pecite hleb 5-6 minuta. Ako je cela vekna, pecite je 10-12 minuta.

Buđav hleb treba baciti

Hleb će posle pečenja ponovo biti mekan i svež, a imaće i krckavu koru kao da je upravo umešen. Uživaćete dok ga jedete. Naravno, ovo nemojte da primenjujete ukoliko je hleb suviše star i buđav. Takav hleb je najbolje baciti u đubre kako ne biste imali zdravstvene tegobe.

Video:

Komentari (0)