Stručnjakinja za sigurnost hrane otkrila je zašto nikada ne biste trebali da držite hleb u frižideru. Sara Tejlor iz High-Speed Training-a upozorila je da čuvanje hleba na hladnom može dovesti do prevremeno dovesti sušenja te namirnice, piše Daily Mail.
''Nikada ne biste trebali da držite hleb u frižideru. Hladni uslovi u frižideru izazvaće rekristalizaciju skroba, što će dovesti do toga da hleb razvije ustajali ukus i teksturu'', pojasnila je Tejlor.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Shutterstock
Ona savetuje da hleb, ako ga ne možete pojesti odjednom, radije zamrznete jer ćete ga na taj način održati jestivim i sprečiti širenje buđi.
Za sve koji žele da zadrže hleb da bude svež duže vreme, preporučuje se kupovina narezanog hleba jer se buđ sporije širi u poređenju sa svežim kriškama hleba.
''Vodite računa o tome da prosečan hleb iz supermarketa ostaje svež oko nedelju dana, dok će one primamljive sveže pečene vekne propasti brže'', pojasnila je Tejlor
Međutim, ako želite da uživate u zdravstvenim prednostima svežeg hleba ili uživate u pripremi vlastitog hleba kod kuće, nema problema. Važno je da ga čuvate na hladnom i suvom mestu.
Bonus video: