Ako želite da vaša supa ili čorba bude bogatijeg ukusa, profesionalni kuvari koriste nekoliko trikova koji vam možda nikada ne bi pali na pamet.
Prvi savet je da iskoristite ostatke od rugih jela, jer masnoća od slanine, na primer, može dodati bogat dimljeni ukus supi, kao što to radi Frenk Palermo u svom njujorškom restoranu.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Takođe, kuvari preporučuju da sačuvate kosti i hrskavicu, koje treba kuvati dugo na tihoj vatri, a pre toga ih ispeći u rerni kako bi se pojačao ukus i dobili dodatni vitamini.
Još jedan trik je dodavanje kiseline, poput sirćeta, soka od citrusa, paste od paradajza ili čak vina, što pojačava ukus. Ove kiseline treba dodavati pred kraj kuvanja ili neposredno pre serviranja.
Takođe, rendanje korice pomorandže može naglasiti slatkoću povrća i umanjiti masan ukus mesa.
Bonus video: