Pileća supa je poznata kao dobra hrana za organizam zbog svojih umirujućih i hranljivih svojstava, ali mnogi prave grešku koja može uticati na teksturu mesa.
Naime, često se dogodi da meso u supi postane suvo i gnjecavo, što je lako rešiti.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Razlog je što se ne svi delovi piletine kuvaju jednako brzo – prsa se skuvaju brže od bataka.
Da biste izbegli prekuvavanje, potrebno je da izvadite pileća prsa čim se skuvaju, isečete ih i vratite ostatak mesa da se kuva dok se prsa ne dodaju ponovo, kako bi supa bila ukusnija i zdravija. Na ovaj način meso će ostati sočno, a supa savršenog ukusa.
Takođe, ovaj proces omogućava da se svi delovi mesa skuvaju na optimalan način, a supa zadrži bogatstvo ukusa. Dodavanje povrća i začina u pravo vreme takođe doprinosi bogatstvu ukusa, pa će vaša pileća supa biti ne samo lekovita, već i prava gastronomska poslastica koja pruža toplinu i nutritivnu vrednost.
Bonus video: