Sarme i punjene paprike su tako ukusnije i sočnije: Dodajte u fil malo ovog sastojka, biće savršene!

Vesna Vukadinović Vesti 15.12.2024 12:37 0

Omiljena jela će postati lepša ako dodate malo jednog sastojka.

sarme

Shutterstock

Sarme i punjene paprike su omiljena jela kod nas i često se nađu na našoj trpezi, posebno u vreme praznika ili vikendom kada se cela porodica okupi za porodičnim ručkom. Evo kako da brzo pripremite savršeno jelo s mlevenim mesom.

Dodajte tajni sastojak

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Neizostavan sastojak sarmi i punjenih paprika je mleveno meso. Bilo da kupite svinjsko, juneće ili mešavinu mesa, dinstanje mesa može da se oduži, jer ono pusti dosta vode, a opet, postoji opasnost da dugim dinstanjem postane suvo, pa da jelo na kraju ne bude baš ukusno i sočno. Kako bi to sprečile, iskusne domaćice koriste jedan trik, odnosno dodaju jedan sastojak u meso tokom dinstanja. To je soda bikarbona.

Koliko treba staviti?

Na 500 g mlevenog mesa treba staviti 1/3 kašičice sode bikarbone pre dinstanja. Dobro izmešajte smesu i ostavite da odstoji 15 minuta, a onda meso stavite u tiganj na dinstanje. Zahvaljujući sodi bikarboni, meso će brže biti gotovo, neće pustiti mnogo vode prilikom dinstanja, a ostaće sočno i meko. Osim toga, neće se zgrudvati kako se nekada dešava.  Samim tim će i punjene paprike ili sarme biti ukusnije i sočnije.

Video:

 

Feng Šui pravila za ukrašavanje jelke! Privucite novac i ljubav z 2025.godinu pomoću ukrasa i boja! #najzena #najžena #fengsui #novagodina #bozic #ukrasi #ukrasavanjejelke #jelka #ukrasizajelku #fengshui ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)