Baka Jovanka uvek doda ovo u mleveno meso: Sarme, ćufte i musaka su tako mnogo sočniji!

Vesna Vukadinović Vesti 03.11.2024 11:34 0

Mleveno meso se koristi u mnogim jelima. Da bi bila ukusnija, stavite ovaj sastojak u meso.

meso

Shutterstock

Bez mlevenog mesa skoro da ne može da se zamisli neki porodični ručak. Ono je neizostavan sastojak sarmi, punjenih paprika, musake, ćufti. Od njega se prave i pljeskavice, ćevapi, paste.

Da vam meso ne bude suvo

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Distanje mlevenog mesa može da se oduži, jer ono pusti dosta vode, ali postoji opasnost da dugim dinstanjem postane suvo, a zbog toga jelo koje pravite s njim neće biti ukusno i sočno. Kako bi to sprečila, baka Jovanka koristi jedan trik. U mleveno meso prilikom dinstanja stavi malo jednog sastojka koji uvek ima u kuhinjskoj fioci.

Dodajte sodu bikarbonu

U mleveno meso doda sodu bikarbonu. Treba staviti na 500 g mlevenog mesa 1/3 kašičice sode bikarbone pre dinstanja. Promešati, ostaviti da odstoji 15 minuta, a onda meso izdinstati. Zahvaljujući tome, meso će brže biti gotovo, neće pustiti mnogo vode prilikom dinstanja, a ostaće sočno i meko. Sodu bikarbonu možete da stavite i u meso za gulaš koje je iseckano na komadiće, na isti način, pre dinstanja. U ovom slučaju treba staviti 1 kašičicu sode bikarbone na 500 g mesa.

.

Video:

 

 

.

 

Komentari (0)
Loading