I svako kuvano jelo može biti nabijeno kalorijama zbog standardne zaprške od brašna. Dodaje jelu kalorije iz masti. Negativna strana zaprške je što njome obogaćujemo jelo kalorijama koje najvećim delom potiču iz masti. Takođe, jelo napravljeno sa zaprškom teže se vari nego isto jelo u koje nije dodana zaprška.
Prilikom prženja na ulju na visokoj temperaturi molekuli skroba postaju obavijeni uljem i sistem za varenje se mora mučiti kako bi ih razgradio. Zbog toga zaprška kod nekih osoba može izazvati probavne smetnje poput nadutosti, tegoba u želucu, proliva i slično.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Zdrave zaprške od povrća i žitarica
Umesto klasične zaprške može se uzeti deo povrća ili mahunarki iz jela koje želimo ugustiti, propasirati ga i vratiti ga nazad u šerpu. Ova je metoda pogodna za pripremu variva od pasulja. Gustinu može dati i raskuvano povrće sa skrobom poput krompira ili šargarepe, tako što se narendaju i dodaju u jelo prilikom kuvanja.
Za variva su odlične i žitarice poput pirinča, ječma i prosa koje puštaju sluz. Kao zgušnjivač jela mogu poslužiti i zobene pahuljice i mekinje koje se raskuvaju u jelu. Osim željene gustine, zobene pahuljice i mekinje će jela obogatiti i korisnim prehrambenim vlaknima.

NAPUSTIO NAS JE SLAVNI GLUMAC: Umro je usled posledica moždanog udara
OTAC NAŠE PEVAČICE UBIJEN NA SVIREP NAČIN Detalji lede krv u žilama: "Metak mu je prošao kroz glavu i zaglavio se u mozgu"

ISTORIJSKI USPEH: Evo šta je Olga Danilović zaradila titulom u Turskoj

UMRO RIČARD ČEMBERLEN!

ŽENSKI OBILIĆ: Anđela Branković, devojka kojoj se Srbija divi i od koje ima toliko da nauči, za "Novosti" o svetskom čudu koje je napravila
Umro osnivač grupe NOVI FOLSILI: Tužne vesti objavile kolege

UKRAJINCI U PANICI: Rusi spremaju veliki napad duž cele linije fronta, ovaj grad je prvi na udaru

KIKIRIKI SALATA SA TUNjEVINOM: Osvežavajuća salata koju ćete jesti i kada prođe post

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!
Linta: Napad na srednjoškolce iz Novog Sada primer da u Sarajevu dominira antisrpska histerija

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

MUŠKARAC IZVODIO OBRED NA GROBU PREDAKA, PA IZAZVAO POŽAR! O ovome bruji ceo svet, na desetine MRVTVIH (VIDEO)

PUTIN POBESNEO, ZLOČINCI ĆE BITI SUROVO KAŽNJENI ZA OVA SVIREPA DELA! Kijevu izmiče tlo pod nogama!

DELIJE, UZELI SMO DIGITRON U RUKE UMESTO VAS: Ovo su svi mogući scenariji za rasplet u Evroligi
