Toliko će biti hrskava da će vas za savet pitati i iskusni kuvari: Evo kako da pripremite najukusniju slaninicu, prste da poližete

Nedeljko Tišanović Vesti 01.12.2024 21:55 0

Jednostavna metoda, a rezultati neverovatni...

Shutterstock/Svetlana Monyakova

Shutterstock/Svetlana Monyakova

Hrskava slanina je česta preferencija mnogih, a jedna stručnjakinja za kuvanje je podelila kako postiže ove rezultate za dva i po do tri minuta, bez potrebe za tiganjem, pećnicom ili fritezom.

Uobičajene metode pripreme ovog osnovnog sastojka uključuju prženje u ulju, pečenje u pećnici ili korišćenje friteze.

Slanina pržena u tiganju obično daje najbolje rezultate, ali korišćenje ulja nije uvek idealno.

Pored toga, čišćenje posle prženja slanine u tiganju na šporetu može biti prava noćna mora.

Za bržu i jednostavniju metodu, Erin Meck, koja redovno deli recepte na svom TikTok nalogu, objavila je video u kojem pokazuje kako ona "voli" da priprema "hrskavu slaninu".

U opisu videa stoji:

Ovo me potpuno oduševilo kada sam ovo prvi put naučila. Obožavam ovu metodu.

Vreme kuvanja zavisi od vaše mikrotalasne, debljine slanine i broja komada koje spremate.

Njena metoda je spremanje slanine u mikrotalasnoj pećnici, kako je objasnila u videu, ovo joj je "brže, manje prljavo i ipak se dobije hrskav rezultat".

Samo stavite slaninu na tanjir na papir za pečenje. Pokrijte i pecite oko dva i po do tri minuta.

Pokrijte slaninu drugim tanjirom ako želite da ubrzate vreme pripreme i da sprečite prskanje masti po unutrašnjosti mikrotalasne.

Morate paziti i da vam se slanina ne prepeče. 

Slalnia će nastaviti da se peće još nekoliko sekundi nakon što mikrotalasna prestane da radi. Kada je gotova, pažljivo izvadite tanjir iz mikrotalasne.

 

Bonus video: 

@najzena.rs Ošišala se Džejla Ramović! Kažu da je rođena majka jedva prepoznala! #najzena #zena #dzejlaramovic #dzejla #frizure #foryou #fyp #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading