Hrskava slanina je česta preferencija mnogih, a jedna stručnjakinja za kuvanje je podelila kako postiže ove rezultate za dva i po do tri minuta, bez potrebe za tiganjem, pećnicom ili fritezom.
Uobičajene metode pripreme ovog osnovnog sastojka uključuju prženje u ulju, pečenje u pećnici ili korišćenje friteze.
Slanina pržena u tiganju obično daje najbolje rezultate, ali korišćenje ulja nije uvek idealno.
Pored toga, čišćenje posle prženja slanine u tiganju na šporetu može biti prava noćna mora.
Za bržu i jednostavniju metodu, Erin Meck, koja redovno deli recepte na svom TikTok nalogu, objavila je video u kojem pokazuje kako ona "voli" da priprema "hrskavu slaninu".
U opisu videa stoji:
— Ovo me potpuno oduševilo kada sam ovo prvi put naučila. Obožavam ovu metodu.
— Vreme kuvanja zavisi od vaše mikrotalasne, debljine slanine i broja komada koje spremate.
Njena metoda je spremanje slanine u mikrotalasnoj pećnici, kako je objasnila u videu, ovo joj je "brže, manje prljavo i ipak se dobije hrskav rezultat".
— Samo stavite slaninu na tanjir na papir za pečenje. Pokrijte i pecite oko dva i po do tri minuta.
Pokrijte slaninu drugim tanjirom ako želite da ubrzate vreme pripreme i da sprečite prskanje masti po unutrašnjosti mikrotalasne.
Morate paziti i da vam se slanina ne prepeče.
Slalnia će nastaviti da se peće još nekoliko sekundi nakon što mikrotalasna prestane da radi. Kada je gotova, pažljivo izvadite tanjir iz mikrotalasne.
Bonus video: