Sofija je sipala so u tiganj i rešila se muke: Od tada više nema problem koji muči mnoge u kuhinji

Vesti 18.11.2024 17:19 0

Osim za soljenje hrane, so može da se koristi i za rešavanje jednog problema prilikom prženja.

tiganj

Printscreen/TikTok

Ništa ne može više da iznervira tokom spremanja jela, nego kada se hrana koju pržite zalepi za dno tiganja. Na sreću, i za taj problem su mudre domaćice pronašle jednostavno rešenje. Jedan od načina koji sprečava da se hrana zalepi za tiganj snimila je jedna žena i objavila na svom Tik Tok profilu.

Šta treba da uradite

Sofi na svom Tik Tok profilu objavljuje video snimke u kojima pokazuje razne trikove za čišćenje. Ovog puta je otkrila kako da se hrana koju pržite ne zalepi za tiganj. Ona je objasnila da prvo treba oprati tiganj deterdžentom za pranje sudova. “Kada ga isperete, dobro ga obrišite suvom, pamučnom krpom da ne ostane ni kap vode”, rekla je Sofi u videu. Tiganj zagrejte na jakoj vatri, a kada krene da se dimi, sklonite s ringle. Na dno tiganja ravnomerno rasporedite toliko soli da prekrije dno. Tiganj vratite na zagrejanu ringlu, pa sačekajte oko jedan minut. Zatim, ubrusom detaljno uklonite svu so, a tiganj vratite na ringlu i sipajte ulje. Kada se ulje zagreje, tiganj je spreman za korišćenje i prženje hrane.

 

 

„Isprobala sam više puta i zaista je tako“

Na ovaj način ćete stvoriti zaštitni sloj na dnu tiganja, zahvaljujući kome se hrana neće lepiti dok je pržite. „Isprobala sam više puta i zaista je tako“, „Radila sam u keteringu, isto smo primenjivali“, „Ovo sam prvo naučila u školi za kuvanje“, neki su od komentara ljudi koji su isprobali trik ove žene i potvrdili da je zaista tako.

.

Video:

@najzena.rs Tri srpske torte među 100 najboljih! Šta mislite koje? #najzena #zena #fypシ゚ #fyp #goviral #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

.

 

Komentari (0)
Loading