Najčešća greška koju mnoge domaćice prave pri odmrzavanju mesa jeste da ga ostave na radnoj ploči satima ili potope u toplu vodu. Oba metoda mogu dovesti do rizika od trovanja hrane. Dok se smrznuto središte još odleđuje, delovi mesa koji su bliže površini verovatno su već odmrznuti i postoji veća verovatnoća da se u njima razviju štetne bakterije.
Kako da brzo odledite meso
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Ostavite meso u zatvorenoj ambalaži (originalnom pakovanju) ili ga stavite u nepropusnu plastičnu kesu. Time se sprečava da bakterije iz okoline ili vode uđu u meso. Zatim tako upakovano meso potopite u hladnu vodu koju je potrebno menjati svakih 30 minuta dok se meso potpuno ne odmrzne. Ovaj način koristite samo u hitnim slučajevima.
Najbolji način za odmrzavanje
Svi kuvari i stručnjaci slažu se oko jednog načina: meso iz zamrzivača prenesite u frižider i pustite da se prirodnim putem odmrzne tokom 24 sata. Ovo je najsigurniji, ali i najlakši način jer ne morate da brinete o potencijalnim rizicima. Jedina mana je ta što morate razmišljati unapred i isplanirati ručak bar jedan dan ranije.
.
Video:
.