Pileća prsa su odlična ideja za ručak, jer se mogu služiti uz razne priloge, od krompira, pirinča, do povrća i testenine, a dodaju se i u salatu. Ali, šta da uradite kako belo meso ne bi bilo suvo posle pečenja ili prženja? Tajna je u načinu pripreme, a taj trik primenjuju kuvari u restoranima.
Meso držite u slanom rastvoru
Pre pečenja ili prženja belog mesa, nekoliko sati ga stavite da stoji u rastvoru soli i vode. U šerpu sipajte litar vode i 70 g soli i mešavinu zagrejte, pa ohladite na sobnoj temperaturi, zatim stavite u frižider. Potom stavite piletinu u rastvor. Vrlo je važno da voda bude hladna kako bi se sprečio razvoj bakterija. Šerpu s piletinom držite u frižideru. Treba da stoji 1,5 sat po kilogramu mesa, pa izračunajte u odnosu na količinu mesa koje ste stavili u rastvor.
Biće sočno i mekano
Nakon što pileće grudi odstoje u slanom rastvoru, izvadite ih i osušite papirnim ubrusom. Začinite meso po ukusu i ispržite u tiganju ili ispecite u rerni. Piletina će nakon toga biti sočna i meka.
.
Video:
.