Pileća prsa su uvek suva kad ih spremite? Uz trik koji primenjuju kuvari, belo meso će biti sočno i meko!

Vesti 31.10.2024 19:43 0

Belo meso je zdravo i većina ljudi voli da ga jede, ali može da bude suvo posle pripreme. Evo kako to da sprečite.

meso

Shutterstock

Pileća prsa su odlična ideja za ručak, jer se mogu služiti uz razne priloge, od krompira, pirinča, do povrća i testenine, a dodaju se i u salatu. Ali, šta da uradite kako belo meso ne bi bilo suvo posle pečenja ili prženja? Tajna je u načinu pripreme, a taj trik primenjuju kuvari u restoranima.

Meso držite u slanom rastvoru

Pre pečenja ili prženja belog mesa, nekoliko sati ga stavite da stoji u rastvoru soli i vode. U šerpu sipajte litar vode i 70 g soli i mešavinu zagrejte, pa ohladite na sobnoj temperaturi, zatim stavite u frižider. Potom stavite piletinu u rastvor. Vrlo je važno da voda bude hladna kako bi se sprečio razvoj bakterija. Šerpu s piletinom držite u frižideru. Treba da stoji 1,5 sat po kilogramu mesa, pa izračunajte u odnosu na količinu mesa koje ste stavili u rastvor.

Biće sočno i mekano

Nakon što pileće grudi odstoje u slanom rastvoru, izvadite ih i osušite papirnim ubrusom. Začinite meso po ukusu i ispržite u tiganju ili ispecite u rerni. Piletina će nakon toga biti sočna i meka.

.

Video:

 

 

.

 

Komentari (0)
Loading