Pileća prsa su odlična ideja za ručak, jer se mogu služiti uz razne priloge, od krompira, pirinča, do povrća i testenine, a dodaju se i u salatu. Ali, šta da uradite kako belo meso ne bi bilo suvo posle pečenja ili prženja? Tajna je u načinu pripreme, a taj trik primenjuju kuvari u restoranima.
Meso držite u slanom rastvoru
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Pre pečenja ili prženja belog mesa, nekoliko sati ga stavite da stoji u rastvoru soli i vode. U šerpu sipajte litar vode i 70 g soli i mešavinu zagrejte, pa ohladite na sobnoj temperaturi, zatim stavite u frižider. Potom stavite piletinu u rastvor. Vrlo je važno da voda bude hladna kako bi se sprečio razvoj bakterija. Šerpu s piletinom držite u frižideru. Treba da stoji 1,5 sat po kilogramu mesa, pa izračunajte u odnosu na količinu mesa koje ste stavili u rastvor.
Biće sočno i mekano
Nakon što pileće grudi odstoje u slanom rastvoru, izvadite ih i osušite papirnim ubrusom. Začinite meso po ukusu i ispržite u tiganju ili ispecite u rerni. Piletina će nakon toga biti sočna i meka.
.
Video:
.