Krastavci su čest dodatak salatama i sendvičima, ali mogu brzo postati gnjecavi i mekani ako se ne čuvaju pravilno.
Jedan kuvar je podelio pametan trik za čuvanje koji pomaže ljubiteljima krastavaca da im voće i povrće ostanu hrskavi i sveži duže vreme.
Kuvarica Ketrin Ešmor, koja je poznata kao @katcancook na TikTok-u, je podelila jednostavan i efikasan savet koji obećava da će krastavci ostati sveži do 10 dana.
U svom video snimku, pokazala je neke zdrave i ukusne krastavce. Dodala je: ,,Ovi krastavci stoje 10 dana. Pokazaću vam kako da ih čuvate tako da ostanu lepi, sveži i hrskavi, a da ne postanu mekani za tri dana."
Kat kaže da prvo treba da uklonite pakovanje u kojem su krastavci došli iz prodavnice. Njeni su u kutiji, ali često su obavijeni plastičnom folijom – u svakom slučaju, potrebno je da je odstranite, piše Express.
Ekspertkinja za hranu je objasnila: ,,Način na koji se proizvodi transportuju često nije način na koji treba da se čuvaju."
Kat tvrdi da proizvodi imaju dva ,,neprijatelja" - kiseonik i vodu.
Dok je u videu tapkala krastavce suvim papirom, objasnila je: ,,Previše ili premalo bilo kog od to dvoje će učiniti da se pokvare. Krastavci su puni vode, tako da ono što želimo da uradimo je da upijemo vlagu."
Pokazujući svoju metodu za dugotrajnije čuvanje povrća za salate, kaže: ,,Prvo što ću da uradim je da uzmem silikonsku kesu, ili možete koristiti ,,ziplock" kesu ako to imate."
„Od malog ubrusa ćemo napraviti oblik sličan vreći za spavanje, staviti oprane i osušene krastavce u kesu, zapečatiti je i staviti u frižider.“
„Papirni ubrus će pomoći da upije višak vlage i da krastavci ostanu sveži.“
Jedan gledalac je humoristično komentarisao video: „Problem je što nakon što ovo uradim, nikada više neću otvarati tu kesu.“
Drugi je dodao: „Ja ih kupujem samo da bih radio eksperimente sa buđi u fioci za povrće.“ dok je treća osoba napisala: „Otkrio sam da papir za pečenje funkcioniše još bolje od papirnih ubrusa. Nemam pojma zašto, ali probajte!“
Bonus video: