Postoje te neke vrste povrća i ostalih namirnica koje su toliko komplikovane za seckanje da prosto ne znate odakle da počnete kada ih jednom uzmete u ruke.
Jedne od njih su i paprike. Iako su vizuelno estetične zahvaljujući privlačnim bojama i obliku, one mogu biti nezgodne za pripremu, pogotovo ako ste početnik u kuhinji.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

rina
Zato smo za vas pronašli genijalan način koji će vas oduševiti i uštediti vam vreme.
Nastavite da čitate i otkrijte o čemu je reč!
Profi metoda
Iseći papriku je lako, a metodu nam je pokazala korisnica koja se na TikTok-u potpisuje kao ,,mikasahanma".
Od ,,alata" vam je potreban samo nož i kuhinjska daska. Nožem pažljivo isecite gornji deo paprike tako što ćete ga prisloniti ka gornjoj površini paprike i blago rotirati istu dok se ,,poklopac" ne oslobodi, a potom istresite semenke koje su ostale u paprici. Sa ,,poklopca" odvojite jestiv deo paprike.
Na kraju nožem napravite vodoravnu liniju na površini paprike kako biste mogli da je raširite na dasku i tako isečete na pravilne komade.
Pogledajte tutorijal ispod:
Bonus video: