Postoje te neke vrste povrća i ostalih namirnica koje su toliko komplikovane za seckanje da prosto ne znate odakle da počnete kada ih jednom uzmete u ruke.
Jedne od njih su i paprike. Iako su vizuelno estetične zahvaljujući privlačnim bojama i obliku, one mogu biti nezgodne za pripremu, pogotovo ako ste početnik u kuhinji.
Zato smo za vas pronašli genijalan način koji će vas oduševiti i uštediti vam vreme.
Nastavite da čitate i otkrijte o čemu je reč!
Profi metoda
Iseći papriku je lako, a metodu nam je pokazala korisnica koja se na TikTok-u potpisuje kao ,,mikasahanma".
Od ,,alata" vam je potreban samo nož i kuhinjska daska. Nožem pažljivo isecite gornji deo paprike tako što ćete ga prisloniti ka gornjoj površini paprike i blago rotirati istu dok se ,,poklopac" ne oslobodi, a potom istresite semenke koje su ostale u paprici. Sa ,,poklopca" odvojite jestiv deo paprike.
Na kraju nožem napravite vodoravnu liniju na površini paprike kako biste mogli da je raširite na dasku i tako isečete na pravilne komade.
Pogledajte tutorijal ispod:
Bonus video: