Brzo ljuštenje pečene paprike za ajvar: Kožica će se skinuti za sekund ako primenite ovaj trik

Vesti 06.10.2024 15:54 0

Za ljuštenje pečenih paprika primenite dva laka načina, biće gotove brzo i nećete se mučiti.

paprika

Shutterstock

Ukoliko pravite ajvar, mnogo vremena će vam uštedeti ovi trikovi koje su nam otkrile iskusne domaćice koje ga godinama spremaju i isprobale su razne varijante. Na ova dva proverena načina ćete veoma brzo oljuštiti ispečene paprike

Zamrznite paprike

Pečene paprike prvo potpuno ohladite, pa stavite u zamrzivač da se zalede. Kad ih izvadite iz zamrzivača, stavite ih u plastičnu kesu, pa pod mlaz tople vode nekoliko sekundi. Paprike odmah ljuštite i kožica će se skinuti bez problema.

paprika

Shutterstock

 

Stavite paprike u kesu

Ispečene paprike stavite u plastičnu kesu i zavežite je. Pustite da tako odstoje desetak minuta. Kad otvorite kesu, kožica paprika će se sama ljuštiti tako da će biti dovoljno da ih samo provučete kroz prste.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading