Brzo ljuštenje pečene paprike za ajvar: Kožica će se skinuti za sekund ako primenite ovaj trik

Vesna Vukadinović Vesti 06.10.2024 15:54 0

Za ljuštenje pečenih paprika primenite dva laka načina, biće gotove brzo i nećete se mučiti.

paprika

Shutterstock

Ukoliko pravite ajvar, mnogo vremena će vam uštedeti ovi trikovi koje su nam otkrile iskusne domaćice koje ga godinama spremaju i isprobale su razne varijante. Na ova dva proverena načina ćete veoma brzo oljuštiti ispečene paprike

Zamrznite paprike

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Pečene paprike prvo potpuno ohladite, pa stavite u zamrzivač da se zalede. Kad ih izvadite iz zamrzivača, stavite ih u plastičnu kesu, pa pod mlaz tople vode nekoliko sekundi. Paprike odmah ljuštite i kožica će se skinuti bez problema.

paprika

Shutterstock

 

Stavite paprike u kesu

Ispečene paprike stavite u plastičnu kesu i zavežite je. Pustite da tako odstoje desetak minuta. Kad otvorite kesu, kožica paprika će se sama ljuštiti tako da će biti dovoljno da ih samo provučete kroz prste.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)