Ukoliko pravite ajvar, mnogo vremena će vam uštedeti ovi trikovi koje su nam otkrile iskusne domaćice koje ga godinama spremaju i isprobale su razne varijante. Na ova dva proverena načina ćete veoma brzo oljuštiti ispečene paprike.
Zamrznite paprike
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Pečene paprike prvo potpuno ohladite, pa stavite u zamrzivač da se zalede. Kad ih izvadite iz zamrzivača, stavite ih u plastičnu kesu, pa pod mlaz tople vode nekoliko sekundi. Paprike odmah ljuštite i kožica će se skinuti bez problema.

Shutterstock
Stavite paprike u kesu
Ispečene paprike stavite u plastičnu kesu i zavežite je. Pustite da tako odstoje desetak minuta. Kad otvorite kesu, kožica paprika će se sama ljuštiti tako da će biti dovoljno da ih samo provučete kroz prste.
Bonus video: