Krompir je nezaobilazan sastojak mnogih jela ili se koristi kao prilog. Skoro da nema osobe koja ga ne voli. Ako volite hrskavi pečen krompir iz rerne, uz jednostavan trik koji je otkrila kuvarica Mira biće baš takav.
Dodajte jedan sastojak u vodu
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Kada krompir stavite u šerpu sa vodom, dodajte sirće koje će poboljšati ukus i teksturu krompira. Beli krompir, zbog veće količine skroba, savršen je za pripremu pirea, dok je tvrđi krompir idealan za pržene ili pečene krompiriće. Trik je vrlo jednostavan. Tokom kuvanja krompira, nakon 15 minuta, dodajte so i malo sirćeta. Tako će se stvoriti tanka kora na površini krompira. Bitno je ne preterivati s količinom sirćeta, jer krompir može biti gorak. Za četiri ili pet krompira, dovoljna je jedna kašika sirćeta. Ako nemate sirće, možete koristiti sok od limuna kao alternativu.
Posle ga ispecite u rerni
Nakon kuvanja krompir zapecite u rerni da dobije hrskavu koru. Procedite ga i sipajte u nauljen pleh. Zagrejte rernu na 220°C ako ima ventilator ili na 200°C ako nema. Stavite krompir i pecite oko 50 minuta. Posle 20 minuta okrenite krompir da dobije hrskavu koricu sa svih strana.
.
Video:
.