Bukvalno ih svi uključuju na 90 stepeni, a to je najveća greška: Evo kako se pravilo peru peškiri u veš mašini?

Nedeljko Tišanović Vesti 20.10.2024 19:07 0

Niste ni znali da grešite...

peškiri

Shutterstock

Mnogi smatraju da je jedino ispravno peškire prati na visokim temperaturama i u vućoj vodi kako bismo u potpunosti sa peškira otklonili sve nečistoće, međutim, ono šta mnogi nisu mogli ni da pretpostave jeste da je navolji način za pranje peškira pranje u hladnoj vodi, jer tako ne samo da ostaju čisti nego postaju i mekani.

Idealna temperatura za pranje peškira ovisi od materijala

Za bele ili jako zaprljane peškire, povremeno pranje na 60 stepeni može biti korisno, ali se ne preporučuje često pranje na toj temperaturi zbog mogućeg oštećenja vlakana. Pranje na 90 stepeni nije preporučljivo.

Preporučuje se da se peškiri peru odvojeno od ostale odeće i da se uvek proveravaju etikete za specifične upute. Peškire treba prati nakon tri do četiri korišćenja, koristiti preporučenu količinu deterdženta, a bele peškire prati posebno od obojenih. Takođe, treba izbegavati omekšivače i sušiti ih na niskoj temperaturi ili na štriku kako bi se očuvala vlakna.


Bonus video: 

@najzena.rs Tri srpske torte među 100 najboljih! Šta mislite koje? #najzena #zena #fypシ゚ #fyp #goviral #foryou ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading