Sprečite da se usmrdi oprana odeća: Koliko dugo sme da stoji u mašini za veš i šta uraditi ako dobije neprijatan miris

Vesti 17.10.2024 19:56 0

Koliko dugo mokra odeća stvarno može da stoji u mašini bez potrebe za ponovnim pranjem?

mašina

Shutterstock

Sigurno vam se desilo da ste zaboravili da raširite opranu odeću, pa je stajala dugo u mašini za veš i dobila neprijatan miris. Koliko dugo mokra odeća stvarno može da stoji u mašini bez potrebe za ponovnim pranjem? I šta da uradite ako dobije neprijatan miris?

Koliko dugo mokra odeća može stajati u mašini

Nikako ne treba ostavljati mokar veš u mašini duže od 30 minuta do sat vremena, jer to može dovesti do stvaranja buđi. Ali, ne odmah. To se događa ako je mokra odeća stajala u mašini 8 do 12 sati. Osim toga, uz buđ odeća takođe može poprimiti neprijatan miris. Što odeća duže stoji mokra u mašini, to je gore. Ne samo zbog neprijatnog mirisa već će verovatno biti i veoma izgužvana od dugog stajanja, pa ćete je teško ispeglati, posebno osetljivije tkanine.

Kako ukloniti neprijatan miris odeće

Ako želite da neutrališete neprijatan miris, operite odeću u vrućoj vodi sa šoljicom belog sirćeta koje pomaže u borbi protiv neprijatnih mirisa i ubija bakterije u isto vreme. Za lepši miris, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja. Možda vaša odeća dobro miriše i dalje, ali je sva izgužvana posle stajanja u mašini. Tada treba da je ponovo operete, ovaj put s omekšivačem, i svakako je odmah izvadite i raširite da se osuši.

.

Video:

 

@najzena.rs Svekrva me razbesnela pred porođaj! Evo šta je htela da uradi! #najžena #žena #fyp #fypシ゚ #viral #viraltiktok #foryoupage #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

.

 

Komentari (0)
Loading