Svi rade pogrešno, a nisu toga ni svesni: Zbog ovoga vam je odeća gruba posle pranja i peglanja

Vesti 15.10.2024 11:15 0

Jedna uobičajena greška prilikom pranja čini odeću grubom. Uz ovaj metod će opet biti meka i prijatna na dodir.

žena

Shutterstock

Gruba odeća je neprijatna za nošenje, a može izazvati i iritaciju kože. Osim toga, pravilno pranje i peglanje produžavaju joj vek trajanja, zadržavaju jačinu boje i sprečavaju brzo uništavanje tkanine. Postoji trik koji će osigurati da odeća nikada ne bude gruba nakon pranja i peglanja, mnogi ljudi prave istu grešku, a da toga nisu ni svesni.

Stavljate mnogo praška za pranje

Ako primetite da je veš krut i grub na dodir nakon pranja, to je znak da koristite previše deterdženta. Iako će prljavština biti uklonjena, tkanina će se brže habati, boja će izbledeti, a odeća će postati neudobna. Pritom rizikujete i alergijske reakcije. Korišćenje velike količine praška stvara višak pene, zbog čega se komadi odeće zalepe jedan za drugi i ne isperu se dobro. Ostaci deterdženta su vidljivi na odeći, a mašina može biti oštećena jer se višak praška teško rastapa i začepljuje otvore.

Koliko praška za veš treba staviti?

Za standardnu mašinu, kapaciteta 8 kg (ako odeća nije mnogo prljava) dovoljne su dve kašike deterdženta. Ako perete na ruke, potrebno je još manje. Važno je uzeti u obzir i kvalitet deterdženta koji koristite. Koncentrisani deterdženti imaju jače delovanje i potrebna je manja količina nego kod običnog praška.

Kako ukloniti višak deterdženta?

Kako biste izbegli iritaciju kože, treba da uklonite ostatke deterdženta s odeće. Potopite rublje u vodu u koju ste dodali šoljicu sirćeta (pomaže da se višak deterdženta lakše ukloni), a zatim ručno istrljajte vidljive tragove praška. Ostavite odeću jedan sat u toj mešavini, a zatim ga stavite u mašinu i uključite samo program ispiranja.

.

Video:

 

@najzena.rs Nevenku je snaja smrtno uvredila tokom ručka! Evo šta joj je uradila #najžena #žena #fyp #fypシ゚ #viral #viraltiktok #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

.

 

Komentari (0)
Loading