HONOR: 5 saveta koji će vam pomoći kako da poboljšate držanje

Najžena Vesti 10.10.2024 15:33 0

Honor u saradnji sa doktorkom Rebekom Džejd Lorens pomaže zaposlenima opterećenim tehnologijom

promo

Promo

 

HONOR

HONOR u saradnji sa doktorkom Rebekom Džejd Lorens pomaže zaposlenima opterećenim tehnologijom da ublaže bol 

 U današnjem digitalnom svetu, mnogi zaposleni se suočavaju sa izazovima zbog svakodnevnog nošenja više uređaja, što dovodi do bolova i nelagode, posebno u ramenima, donjem delu leđa i vratu. Novo istraživanje koje je sprovela kompanija HONOR povodom lansiranja Magic V3 uređaja potvrđuje zabrinutost zaposlenih zbog količine tehnologije koju svakodnevno nose na posao i sa posla. Anketa, sprovedena na uzorku od 8.000 profesionalaca širom Evrope, pokazala je da 67% ispitanika navodi kako im hibridni način rada povećava broj uređaja koji nose.

U saradnji sa dr. Rebekom Džejd Lorens, nagrađivanom lekarkom sa preko deset godina iskustva i instruktorkom joge, kompanija HONOR nudi savete kako da se olakšaju ti problemi i poboljša opšte zdravlje: 

Honor

Promo

 

 

1.Izaberite pravu torbu - Preporučuje se korišćenje rančeva sa širokim i postavljenim kaiševima ili torbi na točkiće. Ove torbe pomažu u ravnomernijem raspoređivanju težine, čime se smanjuje pritisak na ramena i leđa. Izbegavajte torbe sa jednim kaišem koje mogu povećati napetost. 

2. Redovno proveravajte sadržaj torbe - Istraživanje koje je sprovela kompanija HONOR pokazalo je da 67% zaposlenih oseća da im hibridni način rada povećava broj uređaja koje nose. Preporučuje se redovno preispitivanje i uklanjanje nepotrebnih uređaja i dodatne opreme iz torbe kako bi se olakšalo nošenje. 

3. Podesite kaiševe torbe - Podesite kaiševe tako da torba bude blizu vašeg tela i na odgovarajućoj visini. Ova praksa može pomoći u očuvanju pravilnog držanja i smanjenju napetosti u mišićima tokom nošenja torbe. 

4. Menjajte strane na kojima nosite torbu - Ako koristite torbu sa jednim kaišem, redovno menjanje strana može smanjiti rizik od bolova. Ova jednostavna praksa pomaže u ravnomernijem opterećenju tela. 

5. Vežbajte i istegnite se redovno - Doktorka Lorens savetuje uvođenje vežbi istezanja u svakodnevnu rutinu. Neke od preporučenih vežbi uključuju istezanje ramena, preklop napred (Uttanasana), dečju pozu (Utthita Balasana), glavu do kolena (Janu Sirsasana) i pas prema dole (Adho Mukha Svanasana). Ove vežbe mogu pomoći u oslobađanju napetosti i poboljšanju posture. 

Honor

Promo

 

 

 „Kombinacija navika koje podrazumevaju dugotrajno sedenje i nakupljenog stresa usled loše ergonomije može dovesti do hronične nelagodnosti,” ističe doktorka Lorens. Neravnomerno nošenje teških rančeva ili torbi najčešći je uzrok bolova u ramenima, dok su bolovi u donjem delu leđa i vratu često posledica lošeg držanja i nepravilne raspodele težine. 

 „Loše držanje, koje karakterišu pogrbljenost i savijanje, povezano je sa raznim fizičkim problemima, uključujući bolove u donjem delu leđa i glavobolje,” objasnila je doktorka Lorens. „Ovi podaci jasno ukazuju na potrebu za ergonomskim rešenjima i boljim načinima nošenja tehnologije, kako bi se unapredilo opšte zdravlje.” 

HONOR

Nije iznenađujuće da je 35% ispitanika izrazilo želju da nose manje uređaja i dodatne opreme, dok je 52% njih spremno da plati više za jedan uređaj koji bi mogao da zameni više različitih uređaja. Doktorka Lorens dodaje: „Uređaj 3-u-1, poput HONOR Magic V3, koji može služiti kao telefon, tablet i laptop, mogao bi značajno smanjiti fizičko opterećenje, jer spaja više uređaja u jedan svestran i kompaktan. Prelazak na jedan, lakši uređaj može pomoći u smanjenju napetosti u mišićima i smanjenju rizika od hroničnih bolova uzrokovanih dugotrajnim nošenjem više uređaja.” 

Kako se broj dana provedenih u kancelariji povećava, zaposleni sve češće nose svoje uređaje sa sobom, što može uticati na njihovo držanje – iako to često ne primećujemo. HONOR Magic V3 svojim unapređenim funkcijama potencijalno smanjuje negativan uticaj na držanje korisnika.  

Doktorka Lorens dodaje: „Za one koji redovno nose teške torbe sa više tehnoloških uređaja, prelazak na jedan, kompaktan i lagan uređaj može značajno smanjiti napetost u mišićima i smanjiti rizik od razvoja hroničnih bolova uzrokovanih dugoročnim nošenjem prevelike težine.” 

 Istraživanje je sprovedeno putem sajta OnePoll.com na uzorku od 8.000 odraslih osoba iz Evrope koje rade iz kancelarije ili u hibridnom režimu. 

Ključni nalazi istraživanja: 

  • 67% ispitanika navelo je da im hibridni rad povećava broj tehnoloških uređaja koje nose 
  • U proseku, zaposleni odlaze u kancelariju najmanje četiri dana nedeljno (4,8 dana) 
  • 51% putnika nosi između tri i deset uređaja i dodatne opreme 
  • Prosečna težina torbe zaposlenih je 4,1 kg 
  • 68% ispitanika prijavilo je da oseća bol ili nelagodnost zbog nošenja torbi na posao 
  • 28% ispitanika prijavilo je bol u ramenima 
  • 24% ispitanika pati od bolova u donjem delu leđa 
  • 23% ispitanika prijavilo je bolove u rukama 
  • 18% ispitanika ima bolove u vratu 
  • Dve od pet osoba ocenile su svoje držanje kao "prosečno" 
  • 55% ispitanika priznalo je da se često pogrbe 
  • 56% ispitanika priznalo je da se savijaju nad svojim uređajima 
  • 35% ispitanika želelo bi da nosi manje tehnoloških uređaja i dodataka 
  • 52% ispitanika izjavilo je da bi platili više za jedan uređaj koji bi zamenio više uređaja. 

O HONOR-u

HONOR je vodeći svetski proizvođač pametnih uređaja. Kroz svoje usluge i proizvode, nastoji da stvori inteligentniji svet za sve i da se zahvaljujući svojim inovacijama pozicionira kao globalni tehnološki brend. Sa primarnim fokusom na istraživanje i razvoj, posvećen je razvoju tehnologije koja omogućava ljudima širom sveta da još više napreduju, pružajući im slobodu da postignu i učine više. Njegov portfolio se sastoji od visokokvalitetnih pametnih telefona, tableta, prenosnih računara i nosivih uređaja koji odgovaraju svakom budžetu. Takođe, ovi uređaji su inovativni, premijum, pouzdani i korisnicima olakšavaju svakodnevicu.

Za više informacija, posetite HONOR na internetu na http://www.hihonor.com ili nas pratite na: 

https://www.facebook.com/HonorSrbija/  

https://twitter.com/Honorglobal  

https://www.instagram.com/honorsrbija/?hl=sr  

https://www.youtube.com/channel/UC0ae0oH87lNSK_QcrbG9x4A/featured  

https://www.instagram.com/honorglobal/ 

http://www.youtube.com/c/HonorOfficial 

O dr Rebeki Džejd Lorens  

Dr Rebeka Džejd Lorens je lekarka, instruktorka joge i osnivač inicijative za unapređenje zdravlja zajednice. Tokom deset godina rada u medicini, stekla je iskustvo u hitnoj medicini, vaskularnoj hirurgiji, gerijatriji i opštoj medicini. Diplomirala je fiziologiju (BSc sa počastima), što joj je omogućilo dublje razumevanje bioloških mehanizama uključenih u vežbanje, a dobitnica je i nacionalnih nagrada za istraživanja u oblasti neuroanestezije. Kao instruktorka joge, specijalizovala se za jogu i tehnike disanja koje poboljšavaju fizičko i mentalno zdravlje, sa posebnim fokusom na oporavak sportista i regulisanje nervnog sistema. Pratite dr Rebekah Jade Lawrence na Instagramu: @rebekahzeenajade ili posetite njen sajt: www.rebekahzeenajade.com. 

N.Ž.

 

 

   

 

 

Komentari (0)
Loading