Boja za kosu nije ispala kako ste planirali? Ovi trikovi su spas za neželjenu nijansu, a za koje frizeri ne žele da znate

Tatjana Badarević Vesti 27.09.2024 18:13 0

Ovi prirodni trikovi pomoći će vam da brzo i učinkovito rešite problem neželjene boje, dok će istovremeno negovati kosu

Farbanje kose

Shutterstock

 

Mnoge žene su barem jednom izašle razočarane iz frizerskog salona, kada boja kose nije ispala onako kako su zamislile. No, ne morate se odlučite za novu boju koja će isušiti vašu kosu ili trošiti novac na skupe tretmane.

Ovi prirodni trikovi će vam pomoći da se rešite neželjene boje i istovremeno nahranite svoje vlasi.

Vitamin C sa vrućom vodom

Ovaj popularni trik koristi i Kim Kardašijan. Izmrvite nekoliko tableta vitamina C, najbolje onih od 500 miligrama, i pomešajte ih s običnim šamponom. Dobro promućkajte, operite kosu i ostavite da deluje 20 minuta. Zatim temeljno isperite dok voda ne postane bistra.

Preporučuje se ponavljanje ovog postupka dva puta nedeljno.

Sirće sa vodom

Pomešajte jednake količine tople vode i alkoholnog sirćeta. Nanesite na kosu i ostavite da deluje deset minuta. Nakon toga, temeljno isperite, pazeći da ne dođe u kontakt s očima.

Domaća maska od jabukovog sirćeta

U jednoj posudi pomešajte četiri kašike jabukovog sirćeta i toplu vodu. Dobro promešajte i nanesite na kosu. Umasirajte i pokrijte kosu kapom za tuširanje ili plastičnom vrećicom te ostavite da deluje nekoliko minuta. Zatim temeljno isperite.

Šampon protiv peruti sa sodom bikarbonom

Odaberite kvalitetan šampon protiv peruti koji sadrži selen-sulfid, a zatim dodajte sodu bikarbonu. Pomešajte jednake količine šampona i sode pa nanesite na kosu. Ostavite da deluje pet minuta, a zatim temeljno isperite.

Med i cimet

Med je poznato prirodno sredstvo za posvetljivanje kose, a u kombinaciji s cimetom daje odlične rezultate. Pomešajte mleveni cimet s istom količinom meda da dobijete pastu. Nanesite na kosu i ostavite da deluje dva sata, a zatim dobro isperite i obavezno stavite regenerator, piše The Glam House.

Bonus video:

 

@najzena.rs Ova boja kose biće HIT jeseni, a frizeri će imati pune ruke posla 💇🏼‍♀️ #najzena #zena #fypシ #fyp #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

 

Komentari (0)
Loading