Čuva cveće od bolesti i oživljava ih u trenutku: Jedan sastojak svi imate u fioci u kuhinji, pravo je čudo

Nedeljko Tišanović Vesti 23.09.2024 18:16 0

Jeste li ovo znali?

dracena sanderiana

Shutterstock

Vrtlarstvo u zatvorenim prostorima postaje sve popularnije, a mnogi istražuju nove metode za održavanje biljaka zdravima. Jedan od interesantnih saveta uključuje upotrebu svakodnevnih kućnih sastojaka poput zobi i cimeta, koji se pokazali efikasnim u pružanju potrebne podrške biljkama.

Sušeni zob

Može se koristiti kao jednostavan način za oživljavanje biljaka koje pokazuju znakove slabosti. Ona poboljšava kvalitet tla i biljkama obezbeđuje hranljive materije. Dovoljno je jednom mesečno dodati dve kašike zobi u tlo kako biste pružili biljci potrebnu podršku. Zob je lako dostupna i pruža brz podsticaj, čineći biljke zdravijima i vitalnijima.

Cimet

Može značajno poboljšati zdravlje biljaka. Posipanje cimeta po tlu podstiče rast i štiti biljke od bolesti zahvaljujući svojim antifungalnim svojstvima. Možete čak napraviti sprej protiv gljivica mešanjem cimeta u prahu s vrućom vodom i prskanjem po lišću, čime se sprečava širenje gljivičnih infekcija.

Osim zaštite od bolesti, cimet može pomoći u teranju insekata, zečeva i miševa iz vrta. Njegov snažan miris zbunjuje životinje koje se oslanjaju na njuh, prisiljavajući ih da izbegavaju područja gde je cimet raspršen. U zatvorenim prostorima, cimet može biti koristan u suzbijanju paukovih grinja, čestog problema kod sobnih biljaka.

 

Bonus video: 

 

 

Komentari (0)
Loading