Kako da zamrzivač troši manje struje: Stavite unutra ovo i duplo ćete smanjiti mesečni račun!

Vesti 17.09.2024 17:03 0

Zamrzivač je jedan od najvećih potrošača struje, ali postoji način da smanjite potrošnju.

žena

Shutterstock

Frižider i zamrzivač jedni su od najvećih krivaca za veliki račun za struju, jer rade neprestano, a veliki su potrošači. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih trikova pomoću kojih možete uštedeti novac.

Dobro napunite zamrzivač

Proverite da li je zamrzivač pun. Ako je zamrzivač napunjen, hladan vazduh ne mora mnogo da cirkuliše u njemu, tako da neće trošiti električnu energiju na hlađenje praznog prostora. Ako nemate dovoljno hrane za pun zamrzivač, dodatni prostor možete ispuniti kesama s ledom ili možete zamrznuti kese s vodom i koristiti ih za popunjavanje prostora.

Proverite gumu na vratima

Važno je da uvek proverite da li su vrata zamrzivača dobro zatvorena, odnosno da li dihtuju. Najčešći način na koji zamrzivač gubi energiju je kroz vrata koja ne dihtuju. Kako biste proverili rade li kako treba, isprobajte test sa papirom. Uzmite list papira i zatvorite ga u vrata zamrzivača. Ako ostane na mestu, sve je u redu, ali ako ispadne, vreme je da zamenite gumu.

Bonus video:

 

@najzena.rs Pitali smo svekrve šta ih nervira kod snajki! Odgovori su nas šokirali #najzena #zena #fypシ #fyp #fypシ゚viral #foryou #foryoupage #fy ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading