Kul frizura koja pristaje svima: Daje prozračan i mladolik izgled, obožavaju je slavne dame

Vesti 26.12.2023 12:04 0

Ako želite da isprobate najnoviji trend, to možete učiniti bez obzira na tip kose jer 'francuski talasi' deluju na sve teksture...

Dua Lipa

LISA O'CONNOR / AFP / Profimedia

Samo nekoliko dana nas deli od ulaska u novu godinu, koja uvek sa sobom nosi trendove. Pored onih u svetu mode, novine se odnose i na trendove u svetu lepote, a one u kosi su uvek posebno popularne. Koje će se boje nositi i koje će frizure biti najpopularnije, pitanja su na koja odgovaraju frizeri širom sveta, a nama su svakako najzanimljivije one frizure koje nosimo svakodnevno, jer su najčešći izbor.

Ovde se već izdvojila jedna frizura 'sa francuskim potpisom', koja se na francuski način može opisati kao talasanje u kosi.

Frizura se zove francuski talas, a radi se o suptilnijim i nežnijim talasima u kosi, manje izražene teksture, odnosno frizura sa sobom nosi popularan (i poželjan) ,,je ne sais quoi" momenat 

Kako navodi Glamour, to je jedna od varijanti veoma popularnih plažnih talasa, ali bez krute strukture koja se obično dobija upotrebom ukosnica ili štapića za uvijanje. Ključ za ovaj izgled, objašnjavaju frizeri, jeste da promenite 'smer' svake kovrdžave u kosi tako da ona bude nestrukturirana i meka.

Ako želite da isprobate najnoviji trend, to možete učiniti bez obzira na tip kose jer 'francuski talasi' deluju na sve teksture, a ključ je zapravo - priprema. Da bi rezultat bio optimalan, najbolje je pre stilizovanja koristiti sprej za volumen u kosi, kako bi talasi trajali što duže. Nakon što ste kosu ukovrčali u raznim pravcima, važno je da je dobro počešljate kako biste postigli željeni rezultat i kako bi se talasi što bolje 'opustili'.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

 

Najvažnija karakteristika ove frizure je da nakon stilizovanja mora biti lagana i prozračna i ne sme da deluje „preterano“, već da ostavlja utisak opuštenosti. Stručnjaci savetuju da je najbolji rezultat onaj koji kombinuje trenutak 'Probudio sam se ovako' i dozu francuskog šika. Dakle, nenatrpano, jednostavno i cool.

Vogue piše da je ova frizura kul i u svetu slavnih, gde je nose imena kao što su Dua Lipa, Irina Šajk i Prijanka Čopra.  

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading