Zategnut vrat bez hirurgije: Izgledajte mlađe prirodno i lako, uz minimalne napore

Vesti 23.12.2023 19:43 0

Ova metoda trebalo bi da ima efekt podizanja i učvršćavanja kože...

Lice

Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Žene su oduševljene trikovima za zategnutiju kožu i zatezanje vrata bez estetske hirurgije. Rešile su se "opuštene vilice" i bez vrtoglavih cena hirurških zahvata učinile da im koža izgleda mlađe.

Dame širom sveta odlučile su da provere da li šminka i drugi "kućni" trikovi mogu da prekriju opuštenu kožu, a u nastavku teksta donosimo alternative hirurškim zahvatima, uspešne i neuspešne.

žena

Shutterstock

 
1. Upotreba paradajza

Paradajz sadrži prirodni adstrigent koji, kada se nanese na kožu, sužava pore i čini je čvršćom. Takođe je prepun antioksidanata koji smiruju upalu, prenosi The Sun. Pasiranu smjesu paradajza trebalo bi naneti na kožu. Međutim, ipak se ispostavilo da ova metoda nije delotvorna.

2. Metoda hladnog jogurta

Ova metoda trebalo bi da ima efekt podizanja i učvršćavanja kože. Mlečna kiselina u jogurtu navodno skuplja pore, omekšava kožu i zaglađuje bore. Hlađenje smiruje crvenilo i pojačaće dejstvo zatezanja. Nažalost, ova metoda samo smiruje nadraženost kože, bez drugih efekata.

3. Konturisanje šminkom

Ovo ispunjava sve kriterijume. To je jednostavno, pristupačno rešenje za opušteni vrat i dvostruku bradu. Nema mešanja, prskanja ili neprijatnosti, a rezultati su trenutni!

4. So

Nanošenje pilinga od soli pomaže u zdravlju kože, ali može izazvati iritaciju i suvoću. Poliranje tela solju moglo bi da podstakne obnavljanje ćelija kože. To podstiče cirkulaciju i zateže kožu.

5. Gua sha

Stručnjaci za kožu tvrde da ova drevna metoda masaže i nege kože pospešuje limfnu drenažu i poboljšava cirkulaciju krvi. Daje dobre rezultate, ali ne preko noći.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading