Domaći losion za gustu kosu: Napravite preparat koji će ojačati vlasi, a treba vam samo jedan začin!

Vesti 07.12.2023 21:15 0

Popularni su prirodni preparati za negu koje možete sami da napravite kod kuće bez mnogo muke, a i jeftiniji su. Predlažemo vam jedan za gušću kose.

žena

Shutterstock

Preparat koji će učiniti vašu kosu gušćom i jačom možete da napravite lako kod kuće, a potreban vam je samo svež ruzmarin. Svež ruzmarin možete da kupite u maloj količini, upakovan u kesici. Ali predlažemo da kupite saksiju sa svežim ruzmarinom kako biste ga uvek imali kada vam zatreba. Gajite ga na prozoru u kuhinji – divno će mirisati, a uvek ćete imati svež začin i sastojak za ovaj losion.

Kako da napravite losion?

Uberite pet grančica dužine 2,5 cm, stavite u šerpicu, sipajte vodu da ih prekrije i stavite da se kuva. Kad provri, kuvajte 20 minuta na tihoj vatri. Voda će dobiti žućkasto-zelenu boju. Sklonite sa vatre i ostavite pola sata da odstoji, pa procedite i sipajte u čistu sprej bočicu.

Ruzmarin

Shutterstock

 

Kako se koristi?

Pravite razdeljke kose češljem kao kada se farbate i poprskajte koren kose losionom. Uradite to sa celom glavom, pa masirajte koren kose dva minuta. Radite ovaj tretman 2-3 puta dnevno. Bočicu sa losionom zatvorite i čivajte u frižideru. Prve rezultate bujnije i zdravije kose možete videti posle tri meseca, a kosa će najbolje izgledati posle šest meseci tretmana.

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading