Od davnina se koristi za ublažavanje tegoba koje pogađaju žene: Čaj od ove biljke može olakšavti menstrualne bolove, ali ne samo to...

Nedeljko Tišanović Vesti 10.09.2024 09:55 0

Ima višestruka dejstva...

Shutterstock/Adria Black

Shutterstock/Adria Black

Jedan od biljnih favorita travara je macina trava, koja se od davnina koristi za pomoć kod neplodnosti i drugih bolesti kod žena. U narodu je poznata i kao očajnica, što slikovito opisuje žene koje su je koristile jer su očajavale zbog nemogućnosti da postanu majke. Čaj od ove biljke pomaže u normalizaciji lučenja polnih hormona, olakšava menstrualne tegobe, pomaže kod ranica na materici i  za druge ženske probleme.

Međutim, pre nego što koristite bilo koju biljku u terapeutske svrhe, obavezno se konsultujte sa svojim lekarom.

Osim toga, gorke materije u macinoj travi mogu da podstaknu apetit, pomažu lučenje žuči, olakšavaju varenje i iskašljavanje, kao i to da mogu ublažiti nervozu, nesanicu i migrene.

Za pripremu čaja od macine trave, potrebno je da stavite kašičicu (5 g) osušenih listova biljke u šolju (150 ml) ključale vode.

Pokrijte i ostavite da odstoji 15 minuta.

Čaj možete zasladiti medom i piti u četiri doze, posle obroka i pre spavanja, piše u izvoru za ovaj tekst - knjiga "Čarobnjaci bilja" (zbornik travara i trava).

Bonus video: 

@najzena.rs Ovaj predmet privlači nesreću, odmah ga bacite! #najzena #zena #fypシ #fyp #fypシ゚viral ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading