Ovako ćete se brzo rešiti nadutosti nakon jela: Doktor otkriva šta odmah treba primeniti nakon što završite sa obrokom

Tatjana Badarević Vesti 07.09.2024 12:58 0

Ako ste preterali s hranom, aktivnost može pomoći u borbi protiv nadutosti i podstaći probavni sistem. Umesto da sednete i uživate u filmu nakon večere, pokušajte ustati i prošetati 45 minuta

Shutterstock

Shutterstock

 

Kada se osećate siti ili imate bolove u želucu nakon jela, često ne možete puno toga da uradite, osim da pričekate da prođe. Najgori deo nadutosti je nelagoda. Može uzrokovati bolove u želucu i naduti stomak te učiniti da se generalno osećate loše.

Kako smanjiti nadutost

Ako inače imate problema s nadutošću, nemojte preterivati s hranom. Džejms Kinros, predavač kolorektalne hirurgije, kaže da masna i prerađena hrana ili previše šećera, mogu biti pravi okidač za nadutost.

nadutost

Shutterstock

 

 

- Pokušajte da konzumirate uravnoteženu ishranu, s opcijama na bazi biljaka, koja će vašim crevima pružiti raznolikost koja je potrebna za pravilno funkcionisanje - rekao je Džejms.

Ako ste ipak preterali, aktivnost takođe može pomoći u borbi protiv nadutosti i podstaći probavni sistem. Umesto da sednete i uživate u filmu nakon večere, pokušajte ustati i prošetati 45 minuta.

Isto tako, osim hrane treba paziti i na ono što pijete.

- Pobrinite se da pijete puno vode ako želite da uživate ​​u alkoholu, koji remeti ravnotežu bakterija u crevima i njihovu sposobnost funkcionisanja - dodao je Džejms, a prenosi Metro.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading