Ovakva lubenica može da izazove trovanje: Ako primetite ovo kada je presečete, odmah je bacite, ne rizikujte!

Vesti 05.09.2024 18:45 0

Jedan znak na lubenici koji se vidi kada je presečete, može da ukaže na to da nije bezbedna za jelo.

lubenica

Shutterstock

Ako ste nekada presekli lubenicu i primetili penu u sredini, bolje je da je bacite. U jednom videu objavljenom na TikToku, čovek upozorava da bi to moglo biti opasno i da je najbolje odmah lubenicu baciti.

Pena nije neuobičajena pojava

„Ako lubenica počne da peni, odmah je bacite“, kaže on u videu. Ovaj popularni influenser, koji ima čak 6,3 miliona pratilaca, objasnio je: „Mnogi su zbunjeni šta uzrokuje stvaranje pene na lubenici“. On je rekao da su ga neki pratioci označili u videu sa lubenicama koje imaju penu u sredini kada se preseku, tražeći njegovo mišljenje o toj neobičnoj pojavi. Objasnio je da, iako se možda prvi put susrećete s penom lubenice, to nije toliko neuobičajeno. Pa zašto treba onda baciti lubenicu?

 

 

Lubenica promeni i ukus

„Pena nastaje kada lubenica stoji na previše toplom mestu, što nije idealno za njeno čuvanje“, rekao je. „Ova pojava je rezultat nakupljanja gasova i pritiska unutar lubenice, što na kraju izaziva penu“.  Takva lubenica najčešće promeni i ukus i postane kisela.

Bonus video:

 

@najzena.rs Jedna majka je otvorila dušu “Stidim se svoje ćerke” #najzena #zena #fypシ #fyp #fypシ゚viral #foryoupage #fy ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading