Za 40 dana istopio 14 kilograma: Nikola Jokić izbacio ovo iz ishrane i smršao munjevito

Nedeljko Tišanović Vesti 25.08.2024 21:36 0

Ovo je bilo ključno...

Nikola Jokić

Tanjug/ Strahinja Aćimović

Nikola Jokić, jedan od naših najistaknutijih košarkaša, pored svog izvanrednog talenta, poznato je da pridaje veliku pažnju svojoj ishrani. Iako je nekada imao problema s viškom kilograma, uspeo je da u rekordnom vremenu reši ovaj problem.

Da bi mogao da izdrži intenzivne napore na vrhunskom nivou, Jokićeva ishrana morala je biti pažljivo usklađena i uravnotežena.

Možda ne bi trebalo da pričam o tome kako sam se ranije hranio. Pio sam skoro četiri litra Koka-kole dnevno! Obožavao sam je. Međutim, nisam popio ni kap u poslednjih godinu i po dana — iskren je bio Jokić.

Dolazak u NBA ligu bio je ključan trenutak za Nikolu Jokića, koji je tada imao 135 kilograma. Uz podršku dijetetičara i kondicionih trenera, uspeo je da promeni svoje prehrambene navike i izgubi 14 kilograma za samo 42 dana. Kondicioni trener Stiv Hes igrao je presudnu ulogu u ovom procesu, kreirajući specijalan režim ishrane koji je Jokića doveo u vrhunsku formu.

Mislim da je taj gubitak kilograma jedna od najboljih stvari koje sam učinio u karijeri. Hes mi je pomogao da uravnotežim kilažu i sada jedem šest do osam puta dnevno. Proteinske šejkove, salate, piletinu, ribu i sve pripremljeno na zdrav način — objasnio je košarkaš.

Balansirana ishrana 

Jokićeva transformacija pokazuje koliko je ključno prilagoditi ishranu prema zahtevima vrhunskog sporta. Sada, njegova ishrana je usmerena na balansiran unos proteina, složenih ugljenih hidrata, voća i povrća, uz pažljivo kontrolisani unos zdravih masti.

Ne jedem gluposti, slatkiše, masno i začinjeno — dodaje on, napominjući koliko je važno biti disciplinovan, posebno tokom naporne sezone.

On vodi računa o unosu tečnosti kako bi ostao hidriran, što je ključno za najbolje rezultate na terenu.

 

Bonus video: 

Komentari (0)
Loading