Niste ni svesni koliko je dobra cinkova mast: Osim što je spas za kožna oboljenja, pozitivno utiče i na ovo

Tatjana Badarević Vesti 15.08.2024 14:58 0

Cinkova mast je antibakterijska te se koristi u borbi protiv kožnih oboljenja, iritacija i ogrebotina.

cink

Shutterstock

 

Delotvornost cinkove masti ili paste za kožu velika je jer uključuje brzo rešavanje problema za koje je inače potreban dugotrajan proces. Cink je jedan od najbitnijih metala koji je važan za pravilno funkcionisanje organizma. On predstavlja bitnu osnovu za održavanje i jačanje imuniteta ali i popravljanje čitavog stanja organizma kod ljudi.

Lekovitost cinkove masti

Unos cinkove masti u organizam može pomoći kod raznih tegoba. Najčešće se koristi za prevenciju prehlada, gripe i ostalih viroza koje se javljaju tokom jeseni i zime. Cink jača imunitet, pa se preporučuje unos namirnica koje su bogate cinkom. Neke od njih su:

cink

Shutterstock

 

 

meso - govedina, jagnjetina, svinjetina i losos

orašasti plodovi i semenke

žitarice

morski plodovi - rakovi, jastog i školjke.

Cinkova mast deluje antibakterijski i kao antioksidans jer uklanja slobodne radikale.

Za šta se koristi cinkova mast

Cinkova mast, osim što je antibakterijska, često se koristi za razne probleme s kožom te za njeno čišćenje. Idealan je lek za mnoga kožna oboljenja i rešavanje dermatoloških problema.

Cinkova mast se koristi protiv:

potkožnih bubuljica

akni

bubuljica

hemoroida

iritacija kože

herpesa

Herpes se može pojaviti kao neprijatna izraslina na ustima ili blizu nosa, a pojavljuje se kao znak pada imunog sistema, pa je važno da cinkovu mast primenjujete odmah pri početku formiranja herpesa.

Cinkova mast je za dermatološke probleme jer ih rešava vrlo brzo i efikasno. Ne deluje samo kratkoročno, već dubinski čisti pore i uklanja sve mrve ćelije s lica.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading