Nemojte koristiti štapiće za uši: Doktor otkrio novi genijalan trik čišćenja koji je sasvim bezbedan

Tatjana Badarević Vesti 13.08.2024 18:33 0

Najlakše je nakon tuširanja uzeti štapiće za uši i očistiti ih, ali ti štapići, osim što mogu oštetiti bubnu, jako isušuju unutrašnje uho i možete imati većih problema.

uši

Shutterstock

 

Iako većina zna da štapić gura cerumen (ušnu mast) u unutrašnjost što izaziva upale te začepljenje, teško je odoleti čišćenju ušiju.

Osim toga, ljudi često koriste i druge, neretko opasne metode bez puno rezultata. Dr. Dejvid Gil, američki pedijatar kaže kako niko ne bi trebao nasilno uklanjati masnoću iz ušiju, već postoji puno delotvornija metoda, a uključuje korišćenje namirnica iz kuhinjskog ormarića u slučaju začepljenja cerumena u ušima.

 

 

Za veće nakupine važno je otvrdnulu masnoću omekšati uljem, tako da se namače vatica u ulje i postavi se u uho bez guranja. Zatim bi se trebala protresti glava kako bi se masnoća mogla pomaknuti prema spoljašnjem kanalu. Pričekajte dva do tri minuta i nakapajte par kapi ulja u uho.

Ako ni to ne pomaže, onda na jedan prema jedan pomešajte sirće i medicinski alkohol te s tom otopinom uz pomoć injekcije ili šprica iz apoteke jednostavno ispirajte uho.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading