Koliko često treba menjati četkicu za zube? Nećete verovati čime joj možete produžiti rok trajanja

Tatjana Badarević Vesti 03.08.2024 14:00 0

Kada je reč o vašoj četkici za zube, velika je verovatnoća da ste pažljivo razmislili da li želite običnu, električnu, tvrđu ili mekšu...

četkice

Shutterstock

 

Džojs Kang, kozmetičarka i stomatolog, za Real Simple otkrila je kada bismo trebali da zamenimo četkice za zube i zašto je to toliko važno. Ako želite održati zdravlje usne šupljine, bitno je redovno menjati četkicu za zube. "Trebali biste menjati četkicu za zube svakih tri do četiri meseca zbog nakupljanja bakterija," kaže dr. Kang.

Jedan od glavnih znakova da trebate zameniti četkicu je kada se vlakna počnu trošiti, kaže Kang. Međutim, postoje i manje vidljivi znakovi na koje treba obratiti pažnju. "Trebali biste je zameniti i ranije, ako ste bili bolesni," objašnjava dr. Kang, kako biste se rešili bakterija.

četkica za zube

Shutterstock

 

 

"Jedan savet za duže trajanje četkice za zube je koristiti odgovarajuću količinu pritiska prilikom pranja," kaže dr. Kang. Pokušajte ne pritiskati previše kako bi vlakna zadržala svoj oblik (i kako biste bili nežni prema zubima). Dr. Kang takođe kaže da možete očistiti četkicu za zube kako bi joj produžili vek trajanja. "Mnogi ljudi ne znaju ovo, ali zapravo možete očistiti četkicu za zube s deterdžentom za suđe." Na taj način možete ukloniti bakterijske naslage s četkice, što će produžiti njen vek trajanja. Međutim, Kang i dalje preporučuje zamenu četkice svakih tri do četiri meseca, bez obzira na to koliko je često čistite.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading