Poznati kardiolozi savetuju: Evo kako da vaše srce radi besprekorno poput švajcarskog sata

Slobodanka Ćorić Vesti 30.07.2024 17:43 0

Umesto samo davanja saveta, ovi doktori žive kroz svoje preporuke

doktor

Shutterstock

Kardiolozi ne samo da imaju duboko razumevanje srca, već i aktivno primenjuju ključne navike kako bi očuvali svoje srce u vrhunskom stanju.

Umesto samo davanja saveta, ovi doktori žive kroz svoje preporuke.

Aktivnost u pokretu: Umesto da idu u teretanu ili trče, kardiolozi poput Dr. Marka Ajzenberga i Dr. Najs Goldberga preferiraju šetnju kao deo svoje svakodnevne rutine. Brza šetnja je njihov izbor, održava ih aktivnim i priprema srce za izazove, prenosi n1info.rs.

Biranje zdravih masti: Izbegavanje zasićenih masti ključno je za zdravlje srca. Ovi doktori pažljivo biraju svoju ishranu, izbegavajući hranu poput slanine i maslaca, a fokus stavljaju na zdravije alternative.

San kao terapija: Adekvatan san je od vitalnog značaja za dobro zdravlje, naročito za srce. Sa sedam do osam sati sna svake noći, ovi kardiolozi osiguravaju da njihova srca odmaraju i oporavljaju se, što pomaže u kontroli krvnog pritiska i telesne težine.

Upravljanje stresom: Za suočavanje sa stresom svakodnevnog života, ovi doktori koriste različite strategije, uključujući fizičku aktivnost i relaksaciju u prirodi. Svakodnevno oslobađanje stresa ključno je za zaštitu srca od negativnih uticaja.

Mediterranska ishrana: Dr. Goldberg i Dr. Ajzenberg praktikuju mediteransku ishranu bogatu voćem, povrćem i maslinovim uljem. Njihova ishrana je obogaćena hranljivim sastojcima uz minimalnu upotrebu šećera, što ne samo da podržava zdravlje srca već doprinosi i ukupnom zdravlju i blagostanju.

Ove navike ne samo da pomažu u očuvanju srčanog zdravlja kod kardiologa, već su i primer kako svako može integrirati zdrave životne navike radi očuvanja sopstvenog zdravlja srca.

Komentari (0)
Loading