Bivša stjuardesa upozorava: Ako planirate da putujete avionom, obavezno izbegavajte ova 2 pića

Vesti 30.06.2024 10:03 0

Kamalani, koja kaže da je radila šest godina sa jednom poznatom avio-kompanijom, generalno ističe da izbegava pića koja se ne služe u limenci ili plastičnoj flaši

žena

Shutterstock

Bez obzira odakle putujete ili gde idete, postoji nekoliko stvari na koje treba da obratite pažnju kada letite. Za početak, ako se ne osećate dobro, trebalo bi da odložite let ili ako idete u toalet, vodite računa o ličnoj higijeni.

Međutim, važno je izbegavati dve vrste pića, koje se služe tokom leta.

Koliko god primamljivo bilo jesti i piti tokom leta, bivša stjuardesa Kat Kamalani upozorava putnike da ne naručuju kafu i čaj.

Kamalani, koja je radila šest godina sa jednom poznatom avio-kompanijom, generalno ističe da izbegava pića koja se ne služe u limenci ili plastičnoj flaši. Ona savetuje da treba izbegavati kafu, čaj i druga pića koja zahtevaju toplu vodu .

kafa

Shutterstock

 

„Razlog je što se ti rezervoari za vodu u avionu nikada ne čiste i prljavi su“, kaže Kamalani, objašnjavajući da stjuardese retko piju kafu ili čaj tokom smene.

Kamalani takođe navodi da se aparati za kafu u avionu retko čiste osim ako se ne pokvare, i navodi da se kafa u mnogim avionima zapravo priprema u blizini toaleta.

Prema studiji iz 2019. koju je sproveo CUNI Hunter College NIC Centar za politiku ishrane, 23 avio-kompanije su rangirane i otkrile su da rezervoari u letu koji se nalaze u blizini toaleta obično koriste isti izvor vode.

Međutim, navode da se sistem pijaće vode redovno čisti i da se aparati za kafu brzo kvare i moraju često da se menjaju, pa zbog toga ne treba da brinu. Međutim, prema izvoru iz avio kompanije, putnici koji putuju iz zemlje u kojoj je kvalitet vode za piće upitan, trebalo bi da budu zabrinuti, prenosi Vine Pair

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading