Ne bole ga ni leđa, niti glava: Ima 110 godina, jede hamburger i vozi auto, a ovo su tajne njegove dugovečnosti

Slobodanka Ćorić Vesti 28.05.2024 12:15 0

Svi koji traže recept za dugovečnost biće iznenađeni jednostavnom rutinom Vinsenta Drensfilda. Ovaj vitalni starac, koji živi sam i svakodnevno vozi automobil

deda

Printscreen/Youtube

Vinsent Drensfild, jedan od najstarijih ljudi na svetu, ima 110 godina i još uvek je aktivan. Vozi automobil, druži se i uživa u svakom danu. Otkrio je šest ključnih saveta za dugovečnost koji su jednostavni, ali veoma efikasni.

Svi koji traže recept za dugovečnost biće iznenađeni jednostavnom rutinom Vinsenta Drensfilda. Ovaj vitalni starac, koji živi sam i svakodnevno vozi automobil, poslednjih 80 godina proveo je u Nju Džersiju. Kako je rekao za portal „Today“, nikada nije imao ozbiljne zdravstvene probleme poput raka ili srčanih bolesti, a ne bole ga ni leđa niti glava, što potvrđuje njegova unuka Erika Lista. Evo nekoliko njegovih saveta:

Svaki dan pije mleko

Od 15. godine, kada je počeo da radi na farmi, Drensfild svakodnevno pije mleko. "Pio sam mleko i dobro jeo jer sam radio na farmi. Često se toga sećam i mislim da je to dobro delovalo na moje kosti."

Jede sve što poželi Iako preferira mediteransku ishranu, Drensfild nije striktan u svojim navikama. Uživa u hamburgerima, čokoladi i slatkišima kad mu se prohte. Sprema obroke u mikrotalasnoj pećnici i kupuje namirnice u obližnjem marketu.

Prestao je da puši i umereno pije

Drensfild povremeno popije pivo, ali ne preteruje sa alkoholom. Počeo je da puši sa 50 godina, ali je posle 20 godina odbacio ovu naviku.

Voli da bude koristan

Drensfild veruje da je aktivnost ključna za dugovečnost. Nije želeo da se penzioniše do kasnih 70-ih godina, a i nakon toga je volontirao kao lokalni vatrogasac. Voli da bude koristan i u tome vidi važnu svrhu života.

Aktivan je svaki dan

Drensfild se svakodnevno kreće i veoma je aktivan. Voli da bude u pokretu i dan mu je ispunjen laganim fizičkim aktivnostima, što doprinosi njegovoj vitalnosti.

Upoznaje nove ljude

Drensfild uživa u društvu prijatelja i ima bogat društveni život. Konstantno upoznaje nove ljude, a deca i unuci ga često posećuju, što on posebno ceni.

 

Komentari (0)
Loading