Godinu dana jeo samo ribu: Rezultati ostavili lekare u šoku, ovo nisu očekivali

Slobodanka Ćorić Vesti 17.05.2024 15:47 0

Nakon godinu dana, Pol je otišao na lekarski pregled da bi proverio kako se njegovo telo nosilo s ovom promenom ishrane. Rezultati su bili iznenađujući

pecaroši

Shutterstock

Koliko često jedete ribu? Autor i ribolovac Pol Grinberg odlučio je da istraži zdravstvene benefite ovog morskog ploda u eksperimentu koji je trajao godinu dana.

U svom dokumentarnom filmu "Riba na mom tanjiru", Pol je sebi postavio izazov da godinu dana jede isključivo riblje proizvode za sva tri obroka dnevno. Iako je već voleo ribu, ovo nije bila lakša misija. Ipak, uspeo je da se prilagodi ovom režimu ishrane i završi eksperiment bez ikakvih problema.

Nakon godinu dana, Pol je otišao na lekarski pregled da bi proverio kako se njegovo telo nosilo s ovom promenom ishrane. Rezultati su bili iznenađujući: iako je dobio blago povišen krvni pritisak, drugi parametri nisu pokazivali značajne promene.

Pol ističe da se tokom ovog perioda osećao sjajno, s puno energije, i da nije imao problema sa zdravljem. Ovaj eksperiment pružio mu je uvid u to kako riba može biti važan deo ishrane, ali i podsetio ga da je balansiranje ishrane ključno za očuvanje zdravlja.

Iako je eksperiment Pola Grinberga pružio fascinantne rezultate, važno je imati na umu da individualne reakcije na ishranu mogu varirati. Konsultacija s nutricionistom ili lekarom pre bilo kakvih drastičnih promena u ishrani uvek je preporučljiva. Dodatno, važno je istražiti različite vrste ribe i načine pripreme kako bi se osiguralo dobijanje raznovrsnih hranljivih materija iz ove namirnice.

Komentari (0)
Loading