Svi se šokiraju kad kaže koliko ima godina: Misli da će doživeti 110 i tvrdi da ima duplo mlađe telo zbog ove jednostavne rutine

Vesti 06.05.2024 14:36 0

On kaže da je samo u svoju rutinu uveo zdrav način života i da je to uticalo na njegov mladolik izgled.

dejv

Printscreen/Facebook

Inženjer u penziji Dejv Pasko ima 61 godinu, ali ne izgleda tako. Njegovo telo izgleda kao da ima duplo manje! Najnoviji kralj dugovečnosti tvrdi da je promenio svoj biološki sat sledeći pažljivo odabran zdrav režim. On na svojoj internet stranici deli pojedinosti o svom napretku, pa je tako otkrio i plan za mladolikost i dugovečnost, zahvaljujući kojem izgleda mnogo mlađe od svojih vršnjaka.

Ne jede šećer

Dejv pije dodatke ishrani i izbegava sve što bi moglo ubrzati proces starenja, poput šećera ili stresa. "Ne želim da mi se zdravlje uništi pre životnog veka. Očekujem da ću doživeti bar 95 godina u sjajnoj formi, ako ne i preko 110 godina, ako Bog da. Samo bih voleo da sam znao i primenio sve što znam sada, decenijama ranije", kaže Dejv.

dejv

Printscreen/Facebook

 

Kako pobediti godine?

Veliku važnost pridaje snu, pa savetuje da nikako ne navijate alarm za buđenje kako biste izbegli dodatni stres. Nakon toga on započinje opsežnu jutarnju rutinu koja se sastoji od puno istezanja (u krevetu i na podu) uz pet minuta skakutanja na mini trampolini kako bi pokrenuo cirkulaciju. Zatim odlazi u šetnju, nakon čega odradi trening snage s tegovima. Nakon jutarnje vežbe, odlazi u saunu na opuštanje i radi 45 minuta meditacije.

Popije šejk koji mu daje snagu za vežbanje i doručkuje zelenu bananu i činiju bobičastog voća. On četiri puta godišnje donira svoju plazmu kako bi mu se krv pročistila.

Kivi za kožu bez bora

"Iako je sjajno imati dobru strukturu i disciplinu, neke od najboljih stvari u životu događaju se spontano", ističe ovaj mladoliki 61-ogodišnjak.

Ruča samo nekoliko puta nedeljno, a umesto toga praktikuje ranu večeru, između 15 i 17 sati, koja se obično sastoji od neke vrste organskog mesa, raznog povrća i fermentisanih dodataka kao što je kiseli kupus.

Izbegava ugljene hidrate i ne broji kalorije. Dok gleda televizor ili koristi tablet, on stavlja naočare za zaštitu od plave svetlosti, radi vežbe fleksibilnosti, jede dva kivija. Smatra se da to voće štiti kožu i usporava proces starenja.

Pre spavanja, Dejv nanese serum za kožu po celom telu kako bi sprečio stvaranje bora i pije dve doze kolagena i peptida. Dan završi molitvom i podsećanjem na sve stvari na kojima je zahvalan.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading