Bio je zdrav kao dren, a onda je primetio ljubičaste tačke na grudima: Kad je otišao kod lekara, dali su mu tri nedelje života

Jelena Vukelić Vesti 18.04.2024 13:37 0

Bio sam preumoran, išao sam u teretanu i ostajao sam bez daha, ni izbliza nisam mogao da podnesem trening kao ranije - ispričao je

Bio je zdrav kao dren, a onda je primetio ljubičaste tačke na grudima: Kad je otišao kod lekara, dali su mu tri nedelje života

Printscreen/Instagram

Hari Simpson, koji živi u Belfastu, primetio je nekoliko ljubičastih mrlja na grudima samo nekoliko dana pre svog 26. rođendana, ali nije preterano mislio o tome. Međutim, to su bili znaci retke forme leukemije koja mu je zamalo oduzela život.

Naime, Hari Simpson, radinik obezbe]enja, tuširao se pre putovanja u Dubai kada je primetio „par ljubičastih tačaka” na svojim grudima u februaru prošle godine.

Ali Hari, koji živi u Belfastu, nije razmišljao o tome i proveo je naredne dve nedelje skačući padobranom, vozeći džet skije i proslavljajući svoj 26. rođendan. Nije ni znao da će ga to dovesti do užasne dijagnoze leukemije zbog koje su ga lekari upozorili da će možda imati samo nekoliko nedelja života. Međutim, tokom neke obuke za svoj posao u planini, počeo je da primećuje da nešto nije u redu.

- Bio sam stvarno umoran, samo umoran. Išao sam u teretanu i ostajao sam bez daha, ni izbliza nisam mogao da podnesem trening kao ranije - prenosi Dejli mejl.

-Otišao sam kod svog doktora i on je posumnjao da imam infekciju,, pa su mi dali antibiotike da pijem oko dve nedelje. Mislio sam da sam dobro, pa sam otišao na jug i popeo se na najvišu planinu u Irskoj. Morao sam da se zaustavim 20 puta i pomislio sam - Nešto zaista nije u redu. Mogao sam bukvalno da osetim kako mi srce ludi u grudima.


Njegov lekar opšte prakse ga je poslao na analizu krvi na njegov zahtev i nakon jednog dana kada su kolege govorile da izgleda kao da je smršao, dobio je dijagnozu - leukemija.  

-Samo sam sedeo i plakao. Moja mama je bila očakna, a moj tata je pokušavao da prikupi malo snage za mene. Hari je odmah krenuo na intenzivnu hemioterapiju, pre nego što je uradio transplantaciju matičnih ćelija, koje je donirala njegova sestra. 

Za samo pet nedelja, kroz ogroman broj različitih tretmana, Hari je izgubio 15 kg i u jednom trenutku njegov lekar  se zabrinuo da neće uspeti. Tokom čitavog lečenja trudio se da ostane pozitivan i vodio je dnevnik svaki dan. 

Dva dana pre Božića, Hariju je rečeno da nema znakova kancera u njegovom najnovijem testu koštane srži - prvi put od kada mu je postavljena dijagnoza. On i njegova porodica su bili oduševljeni, ali Hari će narednih sedam godina svakih šest meseci ići na kontrole.

Komentari (0)
Loading