"Nisam mogla spavati": Eliminisala je ugljene hidrate iz ishrane, a onda su počeli problemi

Slobodanka Ćorić Vesti 04.04.2024 13:10 0

Jedna žena je ispričala svoje iskustvo nakon potpunog odricanja od hleba, a kako tvrdi, to joj je bio veliki izazov jer ga je jela u velikim količinama, uglavnom za doručak.

ugljeni hidrati

Shutterstock

Mnogi ljudi koji žele da smršaju razmišljaju o izbacivanju hleba iz ishrane, ali im je to gotovo nemoguće jer ga jedu u velikim količinama. Među njima je i jedna žena, koja je ispričala svoje iskustvo nakon potpunog odricanja od hleba, a kako tvrdi, to joj je bio veliki izazov jer ga je jela u velikim količinama, uglavnom za doručak.

Rekla je da joj je prve nedelje bilo strašno teško da se navikne da bude bez hleba.


„Prvih sedam dana nisam mogla da najedem dovoljno. Bila sam stalno gladna. Htela sam da jedem hleb, kolače i kifle, a morala sam da zaobiđem pekare u širokom luku. Doručak je bio kritičan, jer sam često jela sendvič, ujutru umesto da odem u pekaru i da sebi kupim nešto za doručak, napravila sam kašu ili nešto slično kod kuće koja bi me satima zasitila. Imala sam krize čak i mesec dana nakon što sam isključila hleb“, rekla je žena.

Izgubila je pet kilograma

Ispričala je kako je izgubila pet kilograma nakon odricanja od hleba.

"Jedino što sam promenio u ishrani je to što sam izbacila hleb. Sve ostalo je ostalo isto. Ishrana mi je bila relativno zdrava, a pekare su bile jedini 'greh'. Nastavila sam da vežbam kao i pre, jedem domaća jela za ručak, ali samo bez hleba Posle mesec dana vidno sam smršala, a vaga je pokazala pet kilograma manje“, otkrila je žena.

Izbacila je ugljene hidrate

Otkrila je da je odlučila da izbaci ugljene hidrate, ali su se tada pojavili novi problemi.

„Čim sam izbacila ugljene hidrate iz ishrane, počela sam da osećam grčeve u nogama, koje nikada ranije nisam imala. Nisam mogla da spavam noću, pa sam pitala doktora za savet. Rekao mi je da vratim sve ugljene hidrate nazad u moju ishranu, osim hleba. On je bogat elektrolitima, a kada telo ne dobije dovoljno ovih esencijalnih hranljivih stvari, to može dovesti do grčeva mišića", ispričala je.

'Osećala sam se veoma umorno i imala glavobolje'

Ispričala je i probleme koje je imala kada je bila na dijeti.

"To je onaj osećaj kada idete na dijetu, a telo ne može da razume zašto nema ono na šta je naviklo, pa se žali sa velikim umorom i jakim glavoboljama. To je ono što mi je najviše smetalo", rekla je ona.

Nedostajali su joj slatkiši

Ispričala je i kako je tada žudela za slatkišima, a doktorka je otkrila da je to zato što je njeno telo tražilo energiju na koju je naviklo.

"Bila sam odlučna da ne odustanem, ali moje telo je žudelo za slatkišima. Doktor mi je objasnio da moje telo traži energiju na koju je naviklo. Kada se osećamo umorno i iscrpljeno, prirodno posežemo za hranom koja nam može brzo dati energije, kao što su slatkiši i zaslađena pića, ako jedete hleb umereno, nećete dobiti na težini, ako jedete kolačiće i čokoladu kad god se osećate loše“, otkrila je ona.

Ona je donela odluku

Ispričala je i kako je odlučila da konzumira integralni hleb.
"Zato sam odlučila da posle mesec dana u ishranu vratim hleb, ali integralni. Taj hleb mi traje nedelju dana, jer mi je dovoljna jedna kriška dnevno", zaključila je ona.

Komentari (0)
Loading