Supa nas leči i okrepljuje, ali nas i podseća na vremena kada smo svi jeli u krugu porodice, što je, pogotovo danas, izuzetno dragoceno. Supa ima brojne prednosti: pomaže nam u mršavljenju, ali je i dokazan saveznik u borbi protiv virusa i prehlade. Nju možete da jedete kao predjelo, ali i kao glavni obrok.
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 1/2 korena celera
- 2 šargarepe
- 125 g spanaća
- 1 kašika margarina
- 2 sveže kobasice
- 1 l mesnog bujona (kockica supe)
- 1 veza svežeg zeleniša (peršun, mirođija, mladi luk)
- 1 šolja graška (smrznutog)
- so
Priprema:
Celer, luk i šargarepu oljuštite i isecite na kruprnije kockice. Spanać operite i isecite na duguljaste komade. U šerpi rastopite margarin i dodajte povrće, pa kratko dinstajte (nekih 5 minuta). U povrće sipati bujon i kuvati još 15 minuta. Sav zeleniš operite, kobasicu usitnite. Posolite, pa napravite manje knedle. Stavite ih u supu sa povrćem, zajedno sa graškom i kuvajte sve dok knedle ne izbiju na površinu.