Imunitet pre svega: Čorba sa povrćem, prepuna vitamina, za više energije

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 12.03.2024 13:48 0

Ima brojne prednosti: pomaže nam u mršavljenju, ali je i dokazan saveznik u borbi protiv virusa i prehlade

supa

Shutterstock

Supa nas leči i okrepljuje, ali nas i podseća na vremena kada smo svi jeli u krugu porodice, što je, pogotovo danas, izuzetno dragoceno. Supa ima brojne prednosti: pomaže nam u mršavljenju, ali je i dokazan saveznik u borbi protiv virusa i prehlade. Nju možete da jedete kao predjelo, ali i kao glavni obrok.

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 1/2 korena celera
  • 2 šargarepe
  • 125 g spanaća
  • 1 kašika margarina
  • 2 sveže kobasice
  • 1 l mesnog bujona (kockica supe)
  • 1 veza svežeg zeleniša (peršun, mirođija, mladi luk)
  • 1 šolja graška (smrznutog)
  • so

Priprema:

Celer, luk i šargarepu oljuštite i isecite na kruprnije kockice. Spanać operite i isecite na duguljaste komade. U šerpi rastopite margarin i dodajte povrće, pa kratko dinstajte (nekih 5 minuta). U povrće sipati bujon i kuvati još 15 minuta. Sav zeleniš operite, kobasicu usitnite. Posolite, pa napravite manje knedle. Stavite ih u supu sa povrćem, zajedno sa graškom i kuvajte sve dok knedle ne izbiju na površinu.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Komentari (0)