Do leta ravan stomak bez gladovanja i napornih vežbi: Nutricionista upozorava gde najčešće grešimo

Sloboddanka Ćorić Vesti 26.02.2024 06:59 0

Prateći ovih nekoliko saveta, možete imati stomak iz snova pre leta

žena

Shutterstock

Pravilnim pristupom ishrani moguće je lako ukloniti masne naslage sa predela stomaka. Prateći ovih nekoliko saveta, možete imati stomak iz snova pre leta.Uspešno održavanje uravnotežene ishrane je od suštinskog značaja za zdravo varenje i sprečavanje nadimanja.

Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da postignete ravan stomak:

1. Uključite probiotike u svoju ishranu da biste održali ravnotežu crevnih bakterija. Probiotici ne samo da promovišu zdravo varenje, već i jačaju imunitet i poboljšavaju raspoloženje.

2. Uključite sledeće u svoj večernji plan:

U 17:00 popijte kašiku soka od aloe vere pomešanog sa vodom. Aloe vera smiruje stomak, ima antiinflamatorna svojstva i pomaže kod grčeva i nadimanja. Image „Pored toga, ima antibakterijske agense koji pomažu u jačanju imunoloških funkcija“, objasnio je nutricionista Rik Hai.

U 18:00 uz večeru uzmite digestivne enzime za poboljšanje varenja i smirivanje digestivnog trakta. „Procenjuje se da se 60 do 80 odsto imunog sistema nalazi u našem digestivnom traktu. Kada hrana nije pravilno razložena digestivnim enzimima, veći komadi mogu preći crevni zid i dovesti do inflamatornog imunološkog odgovora. To je povezano sa netolerancijom na hranu, što dovodi do grčeva i nadimanja u stomaku“, objasnio je nutricionista Rik Hej.

U 19:00 konzumirajte fermentisanu hranu kao što je jogurt ili kiseli kupus. Fermentisana hrana podstiče rast dobrih bakterija u crevima i pomaže zdravlju creva. "Fermentisana hrana je izuzetno korisna za zdravlje creva. Tehnički, to znači pretvaranje šećera i skroba u kiselinu, korišćenjem rastvora. Ovaj proces podstiče rast dobrih bakterija kao što su bifidobakterije i laktobacili, stvarajući odličan izvor prirodnih probiotika za probavni trakt. “, kaže Rik. Hai. „Takođe, uverite se da vaša večera sadrži 150 grama nemasne ribe, pilećih prsa ili nemasne govedine zajedno sa oko pola šolje pirinča i malo povrća koje ne nadima, poput kelja ili spanaća“, dodao je on.

U 22:00 uzmite glutamin, koji pomaže u ravnoteži nervnog sistema, poboljšava san i ravnotežu šećera u krvi. "Ostanak hidratacije pomaže telu da se detoksikuje i izbaci nečistoće. Bubrezi i jetra su odgovorni za detoksikaciju krvi i proizvodnju urina, pa je važno pomoći ovim organima da pravilno rade svoj posao", objasnio je Rik Hej.

 

Komentari (0)
Loading